Egyéni vállalkozás indítása

Tiszteletem!

Érdeklődni szeretnék egyéni vállalkozás indításáról. Milyen lehetőségek vannak, kell-e képesítés hozzá, benzinköltséget el lehet számolni, muszáj könyvelőt bevonni hozzá vagy én is megcsinálhatom a bevallást?

Háztartási mosószerek, tisztítószerek, kávék, szépségápolók, tisztálkodószerek, zacskós ételek stb. Lényegében egy kis boltot szeretnék háztartási vegyi áruk, ételek, italok, papíráruk. Csak bolt nélkül. Webshop lenne hozzá. Másodállásban tervezem, van heti 40 órás munkaviszonyon. Annyit sikerült kiderítenem, hogy van lehetőségem alanyi adómentességre, aminél a bevétel vagy a haszon után kell adózni, de nem tudom mennyit.

Ez ügyben szeretném az Önök segítségét kérni!
Előre is köszönöm.

Tisztelettel:
János

0 pont pont pont

6 válasz

1-2 órás konzultáció könyvelővel, adótanácsadóval, megfelelő díjazásért és sok kérdésére választ fog kapni!

1 pont pont pont

Kedves János,
ehhez mindenképp kell könyvelő. Indítás:webes ügysegéd,kamara,helyi adó bejelentkezés stb.
Itt tájékozódhat kell-e végzettség: https://e-tus.hu/etuspublic/search

1 pont pont pont

Ha csak onnan indulunk ki, hogy egyéni vállalkozó is lehet három féle adózási móddal, akkor már az eldöntéséhez is szakember kell. Nem is tudom, hogy gondolta el, hogy ezt könyvelő nélkül meg tudja csinálni? Ha az is kérdés, hogy mit kell csinálni a benzin költséggel. És akkor nem beszéltünk arról, hogy áfás, vagy nem áfás. Egy webshop elég macerás tud lenni, nem beszélve arról, hogy ki kell alakítani fizetési módokat, átvételi lehetőségeket, stb. Még könyvelővel is nehéz az indulás, ha valaki ennyire nem ért hozzá, anélkül szerintem ....... :.-(

2 pont pont pont

Köszönöm a válaszokat, ilyen válasszal már tudok mit kezdeni!

Nem kötekedni szeretnék, de amikor egy könyvelő csak annyit tud mondani, hogy forduljak egy könyvelőhöz semmi más egyebet az számomra semmit érő válasz. Pláne amikor ezt a kérdést pont egy ilyen oldalon teszem fel. Vagy érdemleges választ írjon valaki vagy egyeltalán ne.

Gondolom Önök sem örülnének egy olyan válasznak amikor egy idegen településen járnak és megkérdeznek egy helybélit:
-Hol lehet tankolni?
Válasz: -Benzinkúton.

0 pont pont pont

Akkor 9%-ék ennyi kész a válasz..most előrébb van,nem hiába mondjuk a könyvelőt keresni és megbeszéni vele mert annyi kérdése lesz abba fog elfáradni....

2 pont pont pont

Kedves János!
Ez a fórum olyan kérdések megválaszolására szolgál, amely néhány mondatba belefér, és a válaszadáshoz szükséges minden információ rendelkezésre áll. Ettől néhány esetben lelkesebb kollégák el szoktak térni, veszik a fáradtságot és hosszabb, átfogóbb válaszokat írnak, vagy hiányos információk alapján megtippelik, "mire gondolt a költő", kérdező és próbálnak segíteni.
Semmi esetre sem arra szolgál, hogy komoly, fizetős szolgáltatásokat kiváltson. Az ön által felvetett kérdéskör egy komoly, az első hozzászóló által említett 1-2 órás vállalkozás indítás előtti tanácsadás, ami 20-60 ezer Ft-os kategória, de sok százezer Ft-ot takaríthat meg vele, illetve az egész vállalkozása sikere múlhat rajta (egyéni vállalkozás esetén akár a magán vagyonát is elviheti egy-két hibás döntés még induláskor).
Amennyiben komolyan gondolja a vállalkozást, keressen olyan szakembert, aki felelősséget vállalva a tanácsiért megválaszolja a kérdéseit és akire a későbbiekben rábízhatja a vállalkozása sikerének néhány kulcsfolyamatát!

Üdvözlettel:
Keresztesi Attila

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ