Könyvelő blog

Könyvelőkről és könyvelőknek szóló rovatunk a marketing területeire kalandozik.


Mi lesz más ha online, automatizáltan könyvelsz?

A könyvelés világa nemzetközi szinten és Magyarországon is átalakul.

Bővebben

A vállalkozók mellett a könyvelők munkáját is segíti a Budapest Pénzügyi Asszisztens (x)

A Budapest Bank csoport tavaly indította el az online számlázóprogram és internetbank előnyeit egyesítő alkalmazását, a Budapest Pénzügyi Asszisztenst, amelyre azóta több mint 10 000 vállalkozó és közel 400 könyvelő regisztrált. Az alkalmazás nem csak a vállalkozók, hanem a könyvelők számára is gördülékenyebb munkavégzést tesz lehetővé.

Bővebben

Merre tovább könyvelők?

Sokak szerint elöregedőben a könyvelő szakma, bizonytalanná vált a jövőkép, nagy a leterheltség, óriási a technikai fejlődés, nincs utánpótlás – ezek azok a témák, melyek ismételten hangsúlyt kapnak és választ, megoldást várnak a szektorban. A kis-és közepes könyvelési és adótanácsadó vállalkozások gyakran munkaerőhiánnyal és magas fluktuációval küzdenek, a nagy cégek is nehezen találnak jó szakembert, miközben egy friss felmérés szerint a könyvelők harmada pályaelhagyást tervez. Merre vezet az út? Mi hozhat megújulást?

Bővebben

Az elviteles ételek áfájának régi-új szabályai

A teraszok megnyitása, különösen pedig az éttermek belső terének védettségi igazolványhoz kötött használata ismét felszínre hozta az 5 százalékos áfa problémáját. A kérdést az teszi kifejezetten érdekessé, hogy a vonatkozó jogszabály az újabb veszélyhelyzet fennálltáig hatályban marad.

Bővebben

Dilemmák a 3 millió forintos kata értékhatár körül

Ha az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény (Art.) szerinti kifizető a tárgyévben ugyanazon kisadózó vállalkozásnak az év elejétől összesítve 3 millió forintot meghaladó összegű bevételt juttat, akkor a 3 millió forintot meghaladó összegű juttatás után 40 százalékos mértékű adót fizet. A jól ismert szabály számos kérdést vet fel.

Bővebben
A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ