Mennyibe kerül a könyvelés?

A könyvelési díj attól függ, milyen szolgáltatásokat takar, illetve mennyi munkára szerződünk.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy árképzésnél jellemzően az alábbi szempontokat veszik figyelembe:

  • milyen vállalkozási formáról van
  • milyen adózási formában (EVA, KATA stb.) adózik
  • a bevallások gyakorisága
  • a bizonylatok száma (kimenő, bejövő számlák száma, banki tételek)
  • a munkavállalók száma
  • folytat-e a cég export-, importtevékenységet (szolgáltatások esetében nem releváns kérdés)
  • előző évi illetve, tárgyévi nettó árbevétel

Mennyibe kerül a könyvelés?

A következőkben bemutatunk egy jellemző árképzést, amely természetesen csak a tájékozódáshoz segítség, közelítő értékeket tartalmaz. Tipikus alapdíj a havi 15-25 eFt, amely egy kis cég könyvelésére vonatkozik, ahol havi 100 darabnál kevesebb kimenő és bejövő számla van, az éves forgalom 10 MFt körüli, és legfeljebb 1-2 alkalmazott bérszámfejtésére van szükség. A díj ca. 1000 Ft-tal nő az éves árbevétel 5 MFt-os emelkedésével, minden további alkalmazottal, minden további 30 könyvelendő számlával.

A könyvelői díjon felül néha tartalmaz a szerződés egyéb díjakat is, mint amilyen a különféle kimutatások elkészítésének díja (általában egyhavi könyvelési díj), vagy a hivatalokban történő könyvelői ügyintézés díja (általában órabérben).

Fontos tudni, hogy a könyvelő felelősséggel végzi munkáját, azaz ha hibázik, jogi úton felelősségre is vonható. A hibás könyvelés okozta kár (a különféle hivatalok által vállalkozásunkra kirótt büntetés) a könyvelőre továbbhárítható. Azonban nem tartozik megtéríteni az adóhiányt vagy a késedelmi kamatot.

Egy rövid űrlap kitöltésével Ön ajánlatot kérhet a szaknévsorban szereplő szolgáltatóktól egy-egy könyvelői munka elvégzésére. Az ajánlatkérés ingyenes és minden kötöttségtől mentes. Az Ön által megadott címre rövid időn belül megérkeznek a könyvelők konkrét ajánlatai.

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ