Megszünt munkaviszony CSED

Jó napot! Azt szeretnem kérdezni, hogy ha várandósságom alatt elbocsátottak, de lesz munkanélküli segély, illetve azt követően munkavállalói jogviszonyom a CSED jogosultság időpontjában, akkor hogy fogják kiszámolni, hogy pontosan milyen összegű CSED-et kapok? Köszönettel, Ágnes

0 pont pont pont

4 válasz

Tudni fogják ha a feltételek fenállnak kapni fog...van vagy 5 féle lehetőség igy nem tudjuk megmondani

2 pont pont pont

Jó Napot Kívánok! A csed folyosítása alatt, ami 168 nap, a jogviszonyt szüneteltetni kell. Különben nem jár a csed. A csed összege a szülèst megelőző kèt èvben kapott bruttó átlagbèrènek a 70%a. Júniustól már 100%a. Ès csak tb. Jogviszony számít bele. Segèly nem számít bele. Ès legalább 365 nap tb. Jogviszony kell hozzá. Az elmúlt kèt èvben.

1 pont pont pont

Én is az első hozzászólót tudnám megerősíteni abban, hogy ez nagyon bonyolult kérdés és ennyi nem elég a pontos válaszhoz. Az aktuálisan fennálló munkaviszonyt nem szüneteltetni kell, hanem a munkáltatótól fizetés nélküli szabadságot kell kérni. Az elbírálásnál a jelenlegi munkaviszonyt tekintik alapnak. A jövedelemhez folyamatos biztosítás kell. Normál esetben a szülés előtti harmadik hónap utolsó napja előtti 186 nap jövedelmét nézik. Mivel itt több jogviszony is volt, komolyabban ismerni kellene az időszakokat és a számokat. A jelenlegi munkáltató fogja megigényelni és a hatóság fogja kiszámolni.

1 pont pont pont

Kedves Ágnes!

Ha 42 napon belül szül, akkor jár a jogviszony alapján. Ha azon túl maximum méltányossági ellátást kérhet, de nem CSAK az a feltétele, hogy legyen 365 napja munkaviszonyban, hanem, hogy jelenleg is legyen egy élő munkaviszonya, vagy valami olyan, ami biztosítással jár. Egyébként az ellátásra való jogosultságot megelőző 3. hónap utolsó napjától számolnak vissza 180 napot, de tekintve, hogy Önnek jelenleg nem lesz jogviszonya, feltéve, hogy nem 42 napon belül szül, akkor jövedelem híján a minimálbérből fogja kapni.

Gubala Ferenc

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ