Kriptobányászat katásként

Tisztelt Szakértők! A kérdésem az lenne, hogy katás egyéni vállalkozóként lehet-e kriptobányászatot végezni, a kriptovalutát fiat devizára váltani? Van-e javasolt TEÁOR-szám ehhez a tevékenységhez? A havi KATA díj lefed-e minden fizetendő adót? Válaszukat előre is köszönöm!

0 pont pont pont

5 válasz

Nem hiszem, mivel ez szerintem nem vállalkozási tevékenység.

2 pont pont pont

Köszönöm szépen. Mi a helyzet abban az esetben, ha nem bányászni szeretnék, hanem kereskedni a kriptovalutával, ergo kriptopénzt vásárolni és később fiat devizára váltani?

0 pont pont pont

Kedves Zsófi ! Ha elfogadja a javaslatomat, hogy én akként csinálnám, hogy írásban kérnék állásfoglalást a KSH-tól, a TEÁOR számra. Ha megvan a Teáor, akkor tegye fel , itt nekünk a kérdéseit. :) Az adózási és a számviteli törvényekben, amihez jobban értünk :) nos ott, a tevékenységi számokkal jelölik az egyes adózási formák adta lehetőségeket és a kivételeket is.
És mert én, de gondolom, hogya többiek is, nem vagyunk abban tájékozottak, hogy egy ilyen kriptovalutás valami melyik csoportba tartozik, így nem írunk inkább választ, minthogy butaságot írjunk :) Sok sikert !

1 pont pont pont

Kedves Zsófi! Forex platformon szeretné végezni virtuálisan, vagy "fizikai" formában?

0 pont pont pont

Talán itt van válasz:

https://kriptoadozas.hu/gyik

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ