Ebay eladás számlázása

Üdvözletem,

nagyon túrom az internetet, de sehol sem találok egyértelmű választ a következőre:

- Egyéni vállalkozó vagyok, KATA-s, áfamentes. Ebayen szeretnék használtcikkeket árulni, azaz vagy a saját termékeimet, vagy másoktól vásárolt, de végül a saját tulajdonomba került terméket szeretném később ebayen eladni. Ezeket számla nélkül, magánszemélyektől veszem. Ezek a termékek általában használt pc-k, hangtechnikai eszközök, pl. egy gitár.

Van EU-s adószámom. Az ebay-es értékesítés úgy működik, hogy XY pl. egy külföldi országból leüti ebayen a terméket, majd kifizeti azt a PayPal számlámra, ezután ott landol az az összeg, amiből a PayPal és az ebay is levonja, amit le kell. Erről kellene nekem számlát adnom a vevőnek a pénz beérkezése után. Akinek a számlát adom, az lehet cég is és magánszemély is. Azt megtaláltam, hogy nem mindegy, hogy kinek adok számlát, van-e neki is VAT-száma vagy nincs, ezekkel nincs problémám, nagyjából tisztában vagyok.

Amivel nem vagyok tisztában, az a magyarországi vonzata az értékesítésnek. Hogyan történhet ez? Minek kell megfelelnem, hogy a NAV felé rendben legyen minden? Hogy állíthatom ki ezt a számlát a PayPalos fizetésről? (Szamlazz.hu-t használok.)

Nagyon remélem, hogy tudnak ebben segíteni. Köszönöm!

0 pont pont pont

2 válasz

Ha a szamlazz.hu-n vannak a számlák kiállítva, akkir csak a megfelelő áfakulcsra kell odafigyelni. Havonta beadni a 65-ös és A60-as bevallást ha szükséges. Beszerzéseket is dokumentálni kell, ha más nem, akkor adásvételivel.

2 pont pont pont

Szia Tamás, tudnál egy kontaktot adni, szeretnék kérdezni tőled mire jutottál.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ