Online számlázás

Szeretném megkérdezni, hogy ha én nyugdíjas kiegészítő egyéni vállalkozó vagyok és hiteleket közvetítek, ami nem ÁFÁ-s tevékenység, ebben az esetben is kell július 1-től a NAV-nak küldeni a számlát? Illetve ha igen, akkor érdemes-e valamilyen online számlázó programot használni, ami ugye fizetős, vagy használjam inkább a NAV online számlázóprogramját, ami ingyenes és egyszerűbbnek is tűnik, mert rögtön be is küldi a számlát?

Köszönöm.
Mocselini József

0 pont pont pont

3 válasz

Nem függ az áfakörtől a számlák jelentése. Ha adóalanynak számláz, akkor kell jelenteni jövő hónaptól. Ha magánszemélynek, akkor január egytől csak.
Én mindenképpen ajánlanám az online számlázást, mert az a legegyszerűbb.
Ez csak személyes vélemény, de a navos számlázó szerintem még igencsak gyerekcipőben jár, nem a legegyszerűbb a kezelése sem. A billingonak vagy a szamlazz.hu-nak is van ingyenes része és sokkal egyszerűbb a kezelése.

1 pont pont pont

Üdvözlöm!

Arra azért még kitérnék az online számlázóval kapcsolatosan, hogy a szamlazz.hu számlázó esetében, ha e-mail-en küldi el a rendszerből a számlát, akkor az elektronikus számlának minősül és tárolásával kapcsolatosan meg kell felelni az áfa törvény szabályainak.
Csatlakozom az előttem szólóhoz, én is a Billingot ajánlom, vagy a Bizxpert számlázót. A NAV számlázója (tegnap volt szerencsém kipróbálni) szerintem eléggé lemaradott a többiekhez képest. Az általam említett két számlázóból pedig lehet online küldeni a számlát, nem lesz elektronikus számla, távszámlának minüsül.

1 pont pont pont

a billcity.hu ingyenes számlázója is mindent tud, ami kell egy kisvállalkozásnak.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ