Szerződés

Tisztelt Könyvelő!

Érdeklődnék hogy terhesség esetén nézik-e hogy milyen szerződésem van a munkahelyen , vagy az egyáltalán nem számít? (Határozott,kollektív,próbaidős) csak a bejelentett napok számítanak és az összeg? Eléggé össze vissza van megírva sajnos. Azzal tisztában vagyok hogy ezalatt nem lennék védett.

Segítségét köszönöm.
Tisztelettel: Brigitta

0 pont pont pont

5 válasz

Mármint ki nézi-e? Anyasági ellátás megállapításánál, csed/gyed/gyesnél?

0 pont pont pont

Igen. Köszönöm

0 pont pont pont

Üdvözlöm!
De van felmondási védelem, csak akkor a munkáltatónak előbb kell tudnia róla, mint ahogy felmondana. Azaz nem lehet azt eljátszani, hogy "Felmondok", erre a munkavállaló: "jó, én meg terhes vagyok". A határozott idejű szerződés lejár, ha várandós, ha nem. Ha a szülés 42 napon belül megtörténik, ún. "méltányossági" ellátást kaphat. A kollektív szerződésnek nincs jelentősége. Az ellátás megállapítása elég összetett. Tudni kellene, hogy mióta van bejelentve, összesen az előzőekkel hány napja van, ebből van-e 180, 120 jövedelemmel ellátott nap. Ha nincs, van-e 180 folyamatos biztosítása, ha az sincs mi a jelenlegi bére. Ha gondolja, ezt TB tanácsadás keretében pontosan meg tudom nézni, ki tudom számolni.
Gubala Ferenc

1 pont pont pont

Még nem vagyok terhes de már beszéltem vele mert muszáj volt. Csak szeretnék tisztába lenni a dolgokkal hogy kapjak meg mindent a gyerkőc után. 2, 3 éve folyamatosan be vagyok jelentve. Napjaim megvannak. Most lettem havi bruttó 210 000 -el bejelentve. Csak az lett volna a kérdés hogy a szerződés típusa számít e hogy kollektiv,határozott stb. Nagyon köszönöm a segítséget!!

0 pont pont pont

Kedves Brigitta!
Csak az számít, hogy a gyermek születésekor, és utána is legyen érvényes jogviszonya.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ