CSED alatt elindulhat-e a felmondási idő?

Tisztelt Fórumozók!

3 éves munkaviszonnyal rendelkezem, határozatlan idejű szerződéssel. Jelenleg táppénzen vagyok, a munkáltatóm pedig rendes felmondással felmondott nekem 2 hónappal ezelőtt. Nemrég kiderült, hogy terhes vagyok. A kérdésem az lenne, hogy ha az orvos a terhesség végéig táppénzen tart, akkor a felmondási idő mikor indul el? Tudom, hogy nem állok felmondási védelem alatt, mert a felmondáskor még nem voltam állapotos, viszont így jogosult leszek CSED-re és GYED-re is, mert felmondási idő el sem tud indulni elvileg. Ha pedig CSED alatt indul el, akkor passzív GYED-re leszek jogosult? Vagy a felmondási idő csak akkor indul el, ha újra visszamegyek dolgozni a babázásból? (Arra nincs sok esély, hogy a cég jogutód nélkül megszűnik, tehát elvileg a munkahely megmarad). Sehol nem találtam még választ sajnos a kérdésemre. Előre is köszönöm!

0 pont pont pont

6 válasz

A felmodási idő a keresetképtelenség végét követő napon kezdődik.

1 pont pont pont

Üdvözlöm!
Az első keresőképtelenség vége a táppénz vége lesz. Ahogy a kollega írta, ezt követő napon hatályba lép a felmondás. Ez független attól, hogy ezen a napon szül vagy nem. Amennyiben valaki a munkaviszony megszűnését követő 42 napon belül szül, akkor méltányossági ellátásra lesz jogosult. Ezt a minimálbér alapján számolják. Passzív GYED olyankor van, ha mondjuk Ön már gyeden van például, és megszűnik a munkahelye. Nyilván ez nem úgy működik, hogy csak azért tartanak fenn egy céget, hogy valaki gyedet kapjon, ekkor a jogviszony megszűnik, és passzív jogú ellátásként folyósítja tovább a korábbi ellátást a TB.
Gubala Ferenc

1 pont pont pont

Köszönöm a válaszokat! De ha a keresőképtelenséget egyből CSED váltja? Tehát nem lesz a kettő ellátás között munkavégzés, akkor is elindul a felmondási idő?

0 pont pont pont

Igen, de jogilag az első véget ér. A táppénznek ott vége, és a jelenlegi az irányadó, nem a jövőbeni.

0 pont pont pont

Köszönöm szépen! Még annyi kérdésem lenne, hogy ha a szülés álláskeresési járadék folyósítása idejére esik, akkor az is biztosított jogviszonynak számít? Tehát akkor is jogosult az anya CSED illetve GYED-re?

0 pont pont pont

Biztositott lesz a munkaügyhöz kell beadni a csed igényt a minbér lesz az alapja.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ