Munkaszerződés és munkaidőkeret

Tisztelt Könyvelők,

érdeklődni szeretnék munkaszerződéssel kapcsolatban. Ha egy mindenkori minimálbérre bejelentett alkalmazottat szeretnék foglalkoztatni, akkor 1 nap alatt mi a törvényileg megengedett maximális munkaidő (lehetnek olyan napok mikor 8 óránál többet kellene dolgozni) és ezt szerződésben, hogy kell lefedni, hogy egy esetleges ellenőrzés során ne legyen probléma. Gondolok itt esetleges munkaidő keretre vagy más törvényes előírásra.
Köszönöm szépen

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Érdeklődő!

Ha nem rendszeres, akkor én egyszerűen túlóraként számolnám el. Természetesen a szerződésben rögzíteném a túlóra lehetőségét és annak külön díjazását is.
Üdvözlettel:
Mart László

0 pont pont pont

Kedves László!

Azzal egészíteném ki Mart László válaszát, ami az alaphelyzetet vázolja fel, hogy Ön - amennyiben ezt az alkalmazott is vállalja - szerződést köthet ún egyenlőtlen munkaidőbeosztásra. Ennek lényege, hogy munkaidőkeretet alkalmazhat, amikor a keret végére kell egyeznie az összes óraszámnak a törvényben előírttal. Idő közben ettől el is lehet térni, a törvényi napi minimum 4 óra, maximum 12 óra. E között hektikusan ugrálhat. Például havi időkeret esetén, ha atörvényi órák száma 168 egy hónapban váltakozhatnak úgy is a napok, hogy 4-12, 4-12, stb. Ezek az általános információk, további kérdéseket esetleg személyesen megbeszélhetjük.

Kérdés esetén további részletekért kérem hívjon a 0620/667-4837-es számon.

Gubala Ferenc
G&B

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ