58-as és 08-as bevallás

Sziasztok!
Az 58-as és 08-as bevallásban az adott havi jövedelem a mérvadó vagy a jövedelem bizonyos százaléka?
Illetve áfa igazolás honnan kérhető?
Köszönöm! :)

0 pont pont pont

11 válasz

58 és 08 bevallás esetében gondolom a megbízott könyvelője készséggel áll rendelkezésre, jobb esetben ő készíti el ezeket.

1 pont pont pont

Sajnos jelenleg nem él a jobb eset, ezért van szükségem segítségre.

0 pont pont pont

Kedves Judit!

Ez nem ilyen egyszerű. Nem véletlenül tanuljuk évekig, vizsgázunk, továbbképezzük magunkat állandóan.
Semmit nem tudunk a szóbanforgó vállalkozásáról. Kérdéséből én arra következtetek, hogy átalányadózó lehet. Legyen szíves megbízni egy új könyvelőt, ha a régivel probléma van, és ne itt az éterbe bedobva tegyen fel komoly kérdéseket, mert nagy probléma lehet belőle, és ilyenkor ki fogja vállalni a felelősséget?

Üdvözlettel:

Váradi Ágnes

3 pont pont pont

Sajnos jelenleg tényleg nem megoldható a könyvelői segítség. Átalányadozókénz kell bevallanom, a tevékenységet ősszel kezdtem.
főszabály: költséghányad 40 százalék (jövedelem 60%),
Ezt veszem alapul, vagy ha csak egy tevékenységi körben számláztam akkor a másik, jövedelem 20% a mérvádó?
Koszonom elore is :)

0 pont pont pont

Kedves Judit! Ez ennél tényleg komolyabb kérdés, mint ahogy Ön gondolja. Úgy látom, nem érzi át ennek a súlyát és felelősségét. Én könyvelő vagyok, de mivel nem csinálta még átalányadóst, viszont követem a jogszabályokat, mégsem vállalnám el. Döntse el, hogy csinálja önmaga, vagy segítséget kér szakembertől. Egyetlen büntetéssel kifizetheti akár egy könyvelő éves munkadíját.

3 pont pont pont

Kedves Judit!
Tényleg ne várja el itt senkitől, hogy leírja pontról pontra, hogy hogyan kell 58 és 08 bevallást kitölteni, mert elég szerteágazó dolgok befolyásolják. 08 miért kell amúgy, van alkalmazott? Mert akkor kicsit komolyabb bérszámfejtés is kell, mint egy 58-as kitöltése. Csatlakozom Ágneshez és Erzsébethez, ha a jelenlegi könyvelője (ha van) nem tudja/akarja elkészíteni ezeket a bevallásokat, akkor keressen újat. Nekem jelenleg van 12 átalányadózó egyéni vállalkozó ügyfelem, de szerencsére egyiknek sem jut eszébe megcsinálni a saját bevallását - nem is vagyok benne biztos, hogy tudnák.

3 pont pont pont

Akkor már csak egy kérdés, ÁFA igazolást honnan tudok igényelni?

0 pont pont pont

Nem igazán tudom, hogy pontosan mit ért áfa igazolás alatt, de a navtól az igazol dokumentummal kérhetők igazolások.

2 pont pont pont

Taxihoz kell

-1 pont pont pont

Kedves Judit!

Teljes mértékben egyetértek az előző hozzászolókkal, mindenki ingyen szeretne mindent!
Ennyi erővel az autóját is megjavítathatja úgy, hogy felhív egy teljesen ismeretlen autószerelőt, hogy diktálja a szerelés lépéseit. Az autószerelő válaszát mindenki tudja!
Ha nincs könyvelője és nem is akar fizetni a könyvelésért, akkor nem kell vállalkozni vagy vállalni kell a büntetést, ami bizonyára nagyobb összeg lesz, mint a könyvelési díj lett volna!
Ez ennyire egyszerű!

2 pont pont pont

Kedves Kérdező! A kitöltési útmutatóba és a jogszabályokba mindent megtalál. Szakmailag ilyen kérdésre távolról nyilatkozni felelőtlenség. Nem mi könyveltük, számtalan tényező befolyásolja, hogy mit kell írni. Nézze az elektronikus tárhelyet és addig javítgassa amíg a NAV visszadobja!
Üdvözlettel:
Mart László

4 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ