Külföldről jött bevétel adózása

Szép napot! Kérem szépen, segítsenek!

Onlyfans oldallal kapcsolatos adózás érdekelne. Olyan internetes oldal, ahol a követők fizetnek havi tagsági díjat, ebből az Onlyfans levon magának 20%-ot, nincs számlázás, és az oldal hónap végén egy összegben fizeti bankszámlára a bevételt. Az Onlyfans Londoni cég: Fenix international LTD.
Eddigi lépéseim: katás egyéni vállalkozás nyitása, közösségi adószám igénylése, megjelölve: 4791 - Csomagküldő, internetes kiskereskedelem.
Ez így helyes? Van-e még bármi teendőm? Esetleg más tevékenységi kört kellene megjelölnöm? Válaszukat előre is nagyon szépen köszönöm!!!

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Péter! A csomagküldő mellé jó lenne valami online szolgáltatást is felvenni a tevékenységek közé, hiszen a kiskereskedelem teljesen mást jelent, mint amit Ön csinál.
Nincs számlázás - nyilván ez azért van, mert Ön nem számlázott. A katás vállalkozó számlájára érkező minden bevétel katás bevétel. Ide kicsit több információ kellene, de az biztos, hogy a mostani helyzet nem rendezett, nem jó. Keressen fel egy tanácsadót legalább a jó induláshoz, vagy válasszon egy könyvelőt, aki havonta segíti az Ön munkáját. Hiszen itt árfolyam, harmadik ország és minden előjön, amit Ön egyedül nem biztos, hogy jól fog tudni megoldani. Sok sikert!

0 pont pont pont

Onlyfansnak nincsenek termékei, tehát nem MLM. A rajongók által fizetett összeg 80%-át kapja meg az, aki feltöltötte ide az anyagát. Másik tevékenységet elég nehéz felvenni rá, bár régebben volt kódja. Ide számlázni? Hm., érdekes dolog. Szolgáltatásnak nem szolgáltatás, hiszen online. Én inkább valami "részesedés" jellegű bevételnek fognám fel, amit mint magánszemély csinál. Teljesen felesleges ehhez egyéni vállalkozónak lenni!!!! Év végén az '53-as bevallásban szerepeltetném.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ