Írói tevékenység

Tisztelt Könyvelők!

Főtevékenységként a 900302 ÖVTJ szám megjelölésével, adószámos magánszemélyként értékesíthetem a saját novelláimból kiadott könyveket?
Azt az információt kaptam, hogy "könyvet írhatok, kiadhatok, de azt nem értékesíthetem".

Üdvözlettel, Pintér Norbert

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Norbert!
Az adószámos magánszemélyekkel számtalan probléma és számtalan előny van. Az információ amit említ az azt hiszem a rendszeresség kritériuma miatt merülhetett fel. Fontos megemlíteni, hogy nincs tiltott adószámos magánszemély tevékenység. A rendszerességet kell nézni amit nehéz mehatározni. Küldök egy videót, hátha segít.
Mart László
https://www.youtube.com/watch?v=eoalSfbPiYY&list=PLMPYAEbOmdLWp_R1WC2mXZ6_zhQ_L9ozq

3 pont pont pont

Kedves Norbert!

Mart László abszolút korrektül tájékoztatta, egy gyakorlati tapasztalattal egészíteném ki, mivel néhány kiadáson túl vagyok:
Nem a kiadásnál fog ezzel falba ütközni, hanem a forgalomba hozatallal, vagyis a nem könyvesbolt, hanem nyílt piaci értékesítésénél. Kérdés, hogy Ön eladja az egészet 1 db boltnak, vagy Öntől is rendelhető?
Ha Öntől rendelhető, az kiskereskedelmi tevékenység, ami bejelentés köteles, ezért nem fogja a NAV sima adószámmal engedélyezni, csak EV, vagy cég formában. Ha ír privátban, szívesen segítek.

Gubala Ferenc

3 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ