Ha katával még az év elején elérem a 12 milliós bevételt

Ha katával még az év elején (pl. márciusban elérem a 12 milliós bevételt (befizettem 3*50 ezer forintot: jan+feb+márc) és nem akarok azon felül értékesíteni az adott évben, akkor a fennmaradó 9 hónapban havonta meg kell fizetnem a 9*50 ezer forintot és nem szünetelhetek az adott év hátralevő hónapjainak idejére?
Vagy egy összegben kell megfizetnem március végén az adott évben hátralevő 9*50 ezer=450ezer forintot?
Hogy van ez?

0 pont pont pont

4 válasz

Szüneteltetését, de akkor a 9 millió után 40% különadót kell fizetni. Szóval, igen, 9*50.000 befizetése evvegeig, nem szüneteltetni és akkor nincs különadó.

2 pont pont pont

Kedves Kata!
Ahhoz, hogy jogosult legyen az évi 12 millió Ft KATA keretre, az év minden hónapjára meg kell fizetnie a tételes adót (50 000 Ft-ot)! Amennyiben nem fizeti meg, úgy csak annyiszor 1 millió Ft lesz a keret, ahány hónapban megfizette!
Üdvözlettel:
Csirincsikné Donkó Beáta

2 pont pont pont

Tehát ha márciusban eléri valaki a 12 milliót és a fennmaradó 9 hónapra nem fizeti be havonta év végéig a 9*50ezer forintot, akkor a 3 havi=3milliós bevételen felüli összeget (9millió) 40%-os "külön"adó terheli?

0 pont pont pont

Igen, Kata, jól foglalta össze.
Ha viszont elhelyezkedik főállásban valahol, áprilistól, és 36 órás biztosítási jogviszonya lesz, akkor csak havi 25 ezer forintot kell fizetnie decemberig, nem ötvenezret.

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ