Terembérlés - pénztárgép

Kedves Könyvelők!
Egyéni vállalkozó, akinek a főtevékenysége a 8551 - Sport és szabadidős képzés, magánórákat tart kismamáknak, a számlán az szerepel, hogy testedzési szolgáltatás. A 8551 nem pénztárgépköteles tevékenység. További tevékenységként felvette a 9313-ast, Fitneszklub, kondicionálóterem működtetése, aerobick, ez pénztárgépköteles tevékenység. Szeretne bérelni egy helyet, ahol csoportos órákat tartana kismamáknak.
A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben kötelező-e neki a pénztárgép, vagy kiválthatja ezt a kötelezettséget a PTGSZLAH nyomtatvány beküldésével?
Köszönöm a segítséget!

0 pont pont pont

4 válasz

Kedves Marianna!

Kiválthatná a PTGSZLAH nyomtatvány beküldésével a pénztárgép használatát, de mivel 2021. január 4.-étől minden egyes számlát (magánszemélynek kiállítottat is) le kell jelenteni a NAV felé az onlineszamla.nav.gov.hu oldalon, ezért ez a nyomtatvány érvényét vesztette. Tulajdonképpen a pénztárgépet már a számlák online számlarendszerben való lejelentésével váltja ki, nem kell (illetve nem is lehet) a PTGSZLAH nyomtatványt beküldeni.

Remélem válaszommal segítségére voltam!

Üdvözlettel:
Csirincsikné Donkó Beáta

1 pont pont pont

Nem kötelező pénztárgép,HA!!! mindenről számlát ad!!!

1 pont pont pont

Fenti hozzászólásokat annyival kiegészíteném, hogy fontos a konditerembe kiírni (habár sokak szerint ez is diszkriminatív), hogy az órákat aki látogatja, fontos, hogy megadja a nevét címét, mert a szolgáltatásról számla kerül kiállításra. Mert csak számla esetén nem kell a pénztárgép.

1 pont pont pont

Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Elnézést, hogy csak most válaszoltam!

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ