Csed-gyed igénylés elutasítása

Jó napot!

Egy olyan problémám lenne, hogy 2021.07.08-án megszületett a gyermekem.
Mikor megjött a TAJ-kártya, leadtam mindent a főnökömnek, kérvényezve, hogy adja le az OEP-nek a csed-gyed igénylésemet. Amit a mai napig nem tett meg ("mert ő elfoglalt").
Végül szeptemberben én adtam le a kérvényt epapíron keresztül, amit be is fogadtak és felszólították a főnököm, hogy pótolja a foglalkoztatói igazolást hozzá.
Azt a tájékoztatást kaptam az OEP-től, hogy ha ő ezt nem teszi meg, akkor nagyon sajnálják, de így jártam, és nem kaphatok csed-gyed-et. Ha akarom, perelhetem a cégemet, de ettől még pénzt nem fogok kapni. A munkahelyemen már nem folyik tevékenység, tehát onnan semmit nem tudok perelni. Ez valóban így van?

Válaszukat előre is köszönöm!

0 pont pont pont

6 válasz

Kedves kérdező

Ez egyáltalán nem így van. Telefonon ha felhív több kérdést kell feltennem önnek, hogy eljussak a megfelelő megoldáshoz., mert ilyen esetben jelentősége va mindennek.
Társhatóság bevonásával kell az igény elbírálásához szükséges adatokat beszerezni, amennyiben a munkáltatója megszünt, valamint saját papírjai , tb kiskönyve alalpján megoldódhat az ügy.
A leiratában több kétértelmű dolog van amit tisztáznunk kell .
Hívjon ingyen megpróbálom kihámozni mi is történt az ön esetében, mert lehet hogy be sem volt jelentve, de akkor is van még megoldás. Várom hívását 06-70-3676722. .

1 pont pont pont

Kedves Bofa12.

Köszönöm. A holnapi nap folyamán keresni fogom.

0 pont pont pont

Érdekelne mi lett a vége ,megírhatnátok!!!

0 pont pont pont

Jelenleg ott tart a dolog, hogy azért nem adták le a papírokat, mert május végén önhatalmúlag kijelentettek és erről nekem nem is szóltak. Beszéltem a főnökömmel azt ígérte rendezi a dolgokat. Azért írok nekik levelet is hivatalos formában és beszéltem az ügyvédemmel, hogy ha nem rendezik le 1 héten belül akkor perelem őket.

0 pont pont pont

Kedves fórumon résztevők

A mi cégüünk tartja a kapcsolatot az anyukával, mivel erkölcsi kötelességünknek tartottuk, hogy díjazás nélkül próbáljunk meg segíteni, mert ez az ügy általános érvényű tanúlságokkal is szolgál.
Az eljárás ilyen esetekben az, ha a munkavállaló, mivel önhibáján kívül került ebbe a helyzetbe, kérje a munkáltatóját, hogy 8 napon belül állítsák vissza az eredeti jogállását. Ekkor még különösebb veszteség nélkül rendeződhetne az eset.
Amenyiben ez nem történik meg, illetve a határidők miatt munkaügyi pert kell kezdeményezni és kísérletet tenni peren kívüli egyezségre. Sikertelenség esetén nem csak az elmaradt ellátást és kamatai, hanem nem vagyini kár megtérítését is lehet követelni.Azzal ugyanis, hogy valakinek a biztosítási jogviszonya tudtán kívül megszadt számos joghátránnyal járhat évekig.
A felfoghatatlan az esetben az, hogy a munkáltató megfelelő munkaügyi végzettséggel rendelkező szakember beavatásával mindkét fél érdeksérelme nélkül rendezhette volna az esetet, és ez nem került volna semmibe. A járvány miatt kialakult gazdasági nehézség nem jogosította fel a munkáltatót az ilyen szabálytalan eljárásra.
BOFA12 HUNGARY KFT

2 pont pont pont

A történet vége az lett, hogy a Bofa12 Kft. segítségével rendezve lett a munkaviszonyom és a mai nappal megkaptam a csedem.
Ezúton köszönöm itt is a segítséget.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ