KATA alá bejelentkezés - október - mikor?

Amenyiben október 1-től KATA-s egyéni vállalkozó szeretnék lenni, a webes ügysegéden a bejelentkezést ma (szeptember 30.) vagy holnap (október 1.) szükséges megtenni? Jelenleg nem vagyok egyéni vállalkozó sem, a bejelentéssel válnék azzá. Azt szeretném elkerülni, hogy a havi KATA díjat szeptemberre esetleg egy nap miatt fizetni kelljen. Ha szeptember 30-án történik a kitöltés, előfordulhat, hogy az egy nap miatt szeptemberre még fizetnem kell?
Köszönöm a válaszokat.

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Márk!

Amennyiben még egyáltalán nincs adószáma (nem egyéni vállalkozó) és újonnan szeretne egyéni vállalkozást kezdeni KATA adózással 2021.10.01.-től, akkor a webes ügysegéden is október elsején kell megtennie a szükséges bejelentést, mert a bejelentés napjával fog a vállalkozása megkezdődni! Amikor elindítja a vállalkozását, akkor a rendszer azonnal visszaigazolja annak létrejöttét, mely tartalmazni fogja az adószámát, nyilvántartási számát, székhely címet, a választott adózásra vonatkozó adatokat stb. Ha ma (2021.09.30.) indítaná el a KATA-s vállalkozását, akkor erre az egy napra is meg kellene fizetnie a KATA összegét (50 000 Ft vagy 25 000 Ft, attól függően, hogy főállásban vagy mellékállásban lesz egyéni vállalkozó, illetve főállásban még választhatja a magasabb 75 000 Ft-os összeg fizetését is)!
Remélem hasznos volt Önnek a válaszom! Amennyiben segítségre lenne szüksége, keressen bizalommal!

Üdvözlettel:
Csirincsikné Donkó Beáta

5 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ