3 gyerekes adókedvezmény, közös felügyelet

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Elváltam, közös felügyeleti joggal neveljük volt férjemmel a 3 gyermekünket. A családi pótlékot és adókedvezményt is megosztjuk.
Kérdésem, hogy szeptembertől munkahelyet váltok, ahol bruttó bérem 240 000 Ft lesz, ennek a nettója számomra közel 210 ezer lesz, jól számolom-e?

Illetve másik kérdésem, hogy most is dolgozom, viszont nem minden hónapban tudtam 100%-osan kihasználni a havonta járó 49500 Ft-os adókedvezményt.

Az új munkahellyel év végéig visszakérhetem-e adójóváírásként az előző munkahelynél 2021-ben nem teljesen kihasznált összeget és ezt milyen módon? Arra is gondoltam, hogy év végéig egyedülállóként kérem az adókedvezmenyt - de ez így nem szabályos.

Várom válaszát, köszönöm.

Kitti

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Kitti!

Tulajdonképpen jól számolt. A nettó jövedelme 209.100,- Ft. lesz annak tükrében, amit leírt. A figyelembe nem vett adókedvezményt a jelenlegi munkahelyétől nem, de az éves adóbevallásakor tudja érvényesíteni, vagyis 2020. május 20-ig beadandó bevallásában. Az Ön által leírtak elvileg kivitelezhetőek, de semmiképp sem mondható szabályosnak, így én nem tanácsolom, hogy egyedülállóként vegye fel az eddig meg nem kapott adókedvezmény összegét. Igényelje vissza a jövőévben minél előbb. Nem kell megvárni a május 20-át, csak a bevallási nyomtatvány megjelenését. A bevallás beadását követő 30 napon belül megkapja a különbözetet.

3 pont pont pont

az évet elírta a kolléga :) 2022.május 20ig :) beadandó 2021-es évről szóló adóbevallást érti :) Szerintem :)

1 pont pont pont

Valóban elírtam! :-) Köszönöm a kiegészítést! :-)

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ