Áfát nem tudom befizetni

Tisztelt Könyvelők!
Mi történik, ha havi bevallóként nem tudom megfizetni az áfát?
Milyen lehetőségeim vannak? 1013000 Ft-ról van szó. Válaszukat előre is köszönöm!

0 pont pont pont

7 válasz

Lehet kérni halasztást, részletfizetést a navnál. Előreláthatólag mikor tudná kifizetni?

0 pont pont pont

Köszönöm a választ! Tényleg lehet áfára is részletfizetést kérni? Kb 6 hónapra elosztva tudnám ezt rendezni.

0 pont pont pont

Kérni lehet, csak nem biztos, hogy kapni fog. Nyomós indok kell hozzá. A NAV-nak az a hozzáállása, hogy ezt az összeget ön megkapta a partnertől már, ezért be is tudná fizetni. Szóval meg lehet próbálni a részletfizetést, ha nyomós ok van rá, akkor meg is fogják adni.

0 pont pont pont

Tisztelt Kérdező!
Ha likviditási gondok vannak, a jövőre nézve lehet kérni a pénzfogalmi áfát. Ebben az esetben az áfát akkor kell megfizetnie, amikor a partnertől megkapta az ellenértéket, valamint levonásba is csak akkor teheti a beszerzések áfáját, ha ki is fizette. Ha időszakos a probléma akkor nem szükséges élni vele. Amúgy kicsit nehézkesebb a könyvelése, ezért nem minden könyvelő szereti.
Üdvözlettel:
Mart László

0 pont pont pont

Tisztelt Mart László! Nagyon köszi a hasznos infót, a jövőre nézve érdekes lehet, de a likviditási problémánk jelenleg a szektorunkban mutatkozó gyártási problémák miatt vannak. Mi bekérjük az áru értékének azt a részét előlegbe, amit a gyár felé ki kell fizetnünk a megrendeléskor. Profitunk viszont csak a végszámlánál lesz. A megszokott 2-4 hetes gyártási idők most kicsúsztak 8-12-16 hetekre, és ez okozza a problémánkat.

0 pont pont pont

Értem. Ez esetben részletfizetés kell kérni. Nem tudom, hogy Bt. vagy Kft. a cég, netán ev. hiszen ha pénzforgalmi nyilvántartásra kötelezett lehet élni a bevallás időszakában a halasztott áfa intézményével is, így eleve nem kerül a folyószámlára felkönyvelésre a fizetendő áfa. Csak bizonyos esetekben, bizonyos feltételek mellett lehet érvényesíteni.
Üdvözlettel: Mart L.

0 pont pont pont

Rendben! Nagyon köszönöm a segítséget!!

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ