Alkalmi foglalkoztatás - képzettséghez kötött tevékenység

Részmunkaidőben fotós tevékenységet folytató, végzettséggel rendelkező személy vagyok. Az élettársam (nem vagyunk házasok) KATA-s vállalkozó, ő viszont nem rendelkezik fotós végzettséggel. Arra lennék kíváncsi, hogy van-e rá mód, hogy ő engem alkalmi munkavállalóként (napi bejelentéssel) foglalkoztasson, ezáltal jogosulttá váljon, hogy erről a képzettséghez kötött tevékenységről számlát állítson ki?
Mivel nincs annyi munkám, hogy teljes munkaidőben megérje nekem is katássá válni, ezért vetődött fel ennek a megoldásnak a lehetősége.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

0 pont pont pont

2 válasz

Amennyiben a tevékenységi kört arra az időre módosítják illetve bővítik ameddig az ön személye az EFO szabályokat figyelembe véve lehet alkalmazott. egy héten 5 napra , egy hónapban 15 napra és egy évben összesen 90 napra lehet önt bejelenteni.

0 pont pont pont

Nem lehet csak olyan alkalmazottja lehet aki határozatlan idejű jogviszonnyal rendelkezik:
Képesítéshez kötött tevékenységet az egyéni vállalkozó csak akkor folytathat, ha a jogszabályokban meghatározott képesítési követelményeknek megfelel. Jogszabály - ide nem értve az önkormányzati rendeletet - eltérő rendelkezése hiányában képesítéshez kötött tevékenységet az egyéni vállalkozó akkor is folytathat, ha a képesítési követelményeknek maga nem felel meg, de az adott tevékenység folytatásában személyesen közreműködő, általa határozatlan időre foglalkoztatott személyek között van olyan, aki az előírt képesítéssel rendelkezik

3 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ