Kedves Könyvelők!
Tervem: száraztészta gyártása (kézműves), mint egyéni vállalkozó.
Mi a legjobb, legelfogadhatóbb megoldás? Mik a kritériumok?
Köszönettel,
Bari
Száraztészta
1 válasz
Kedves Bari!
Ennek egy része nem annyira könyvelői feladat. A száraztészta egy élelmiszer, amihez több engedély és sok kritérium, előírás van. Főleg, ha ezt valaki otthon, nem üzemi körülmények között szeretné művelni.
Facebookon sok tésztás csoport van, többen is rendelkeznek engedéllyel erre vonatkozóan és szívesen közzé teszik, hogy ezt hogyan kell hivatalosan elindítani és működtetni.
A könyvelési oldala meg senkinek nem kihívás. Ha könyvelőt keres és választ, az adózásban az fog segíteni. A számoláshoz önnek kell segítséget nyújtania, hogy kb. mennyi kiadás, mennyi bevétel várható és annak függvényében lehet eldönteni, mi a legjobb vállalkozási forma, azon belül meg adózási mód.
-
+1
2021.06.12. Tiszai Tímea
-
+1 Köszönöm!
2021.06.10. Szivós Gabriella