Családi kedvezményhez új nyilatkozat

Kedves Kollégák!

Ugyebár ha változás áll be a családi kedvezmény "paramétereiben", új nyilatkozatot kell adni. Ebben kérném szíves segítségeteket. A részletek a következők: adott egy gyermekeiket együtt nevelő, a családi kedvezményt együttesen igénybe vevő és a családi pótlékot megosztva kapó anya és apa, három gyermek van, a legidősebb most érettségizik és nem kíván továbbtanulni. A két kisebb általános iskola felső tagozatos. A változás most, az érettségi tényével áll be. Hogyan, milyen kódokat kell bejelölni az új nyilatkozataik helyes kitöltéséhez?

Előre is köszönöm szíves segítségeiteket.

0 pont pont pont

7 válasz

Szerintem közösen érvényesítik a családi kedvezményt, feltéve, ha mindketten jogosultak lennének a családi pótlkékra. Mindhárom gyereknek ők a szüleik, azaz közös gyerekek? Csak azért kérdezem, mert nekem fura, hogy a csp-t megosztva kapják, bár nem lehetetlen.

Feltételezem a válaszomban, hogy közös gyerek a két általános iskolás, ebben az esetben ők 2 gyerekes szülők lesznek 2021. júliustól. A nyilatkozatot július 1-vel kell kitölteni, hogy akkortól kérik a változást, mert június 30-ig még 3 gyerekeseknek minősülnek.
A maradó gyerekek kódjai ugyanazok lesznek, mint évelején, azaz ők kedvezményezett eltartottak lesznek.

Ha félreértettem a kérdést, akkor kérlek írd meg, hol tértem el és akkor újra gondolom.

1 pont pont pont

Az új nyilatkozatban az érettségiző gyerek juli 01.-től nem kap családi pótlékot és ha nem tanul tovább 0 kód lesz nem számithatóbe a kedvezménybe.

0 pont pont pont

Egy "kis" pontosítás: a szülők elváltak, de közösen nevelik a gyerekeket, a legidősebb az anya előző kapcsolata "eredménye", így alakult, hogy a válás után a csp-t megosztva kapják.

0 pont pont pont

Az most hogy közösen nevelik az mit jelent,elváltak de ugyanazon a címen laknak apa+anya+gyerekek vagy külön élnek és felvátva nevelik a gyerekeket pld. 1hétig itt a gyerek utánna 1hétig meg a másik szülőnél?

0 pont pont pont

Elváltak, külön élnek, heti váltásban gyakorolják szülői feladataikat...

0 pont pont pont

A kedvezmény fele jár egy személynek,3 kód lesz az érettségiző gyerek meg 0 kód.

0 pont pont pont

Köszönöm Mindenkinek !

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ