Szabadság kiadása bértámogatás felvétele mellett

Szép napot!
Egy bevásárlóközpont üzletében dolgozom, amelynek csak a 2021. március 8. - április 7. időszakra kellett bezárnia. Ebből az időből az első öt napot leltározással töltöttük, majd utána nem kaptunk további tájékoztatást, csak annyit, hogy maradjunk otthon az újranyitásig. Ezalatt az idő alatt kétszer kellett aláírnunk a bértámogatás felvételéhez szükséges dokumentumokat. Amikor a bolt kinyitott, és visszatérhettünk a munkákhoz, teljes bért kaptunk március hónapra (április 9-én), továbbra sem kapva tájékoztatást arról, hogy mit jelent majd ez az otthon töltött időszak a szabadságainkra nézve. Mostanra tisztult ki a kép, ami a következőt mutatja (a saját példámat hozva): az egész évi 168 óra szabadságomból 105 óra maradt meg, a fennmaradó 63 órát pedig kétféleképpen válthatom meg. Az egyik lehetőség, hogy ledolgozom az év folyamán plusz alkalmakkor, a másik lehetőség, hogy fizetés nélküli szabadságnak írják ki, amikor ki szeretném venni. Az a kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy kiadhatnak-e szabadságot a bértámogatás felvétele mellett, illetve, hogy ez így utólag bejelentve jogszerű-e?
Válaszukat előre is köszönöm szépen!

0 pont pont pont

2 válasz

Természetesen a bértámogatás időszaka alatt is lehet szabadságra menni (meg betegszabira, meg táppénzre is akár). Az utólagos bejelentés már sántít azért, az meg még inkább, hogy ezt utólag le akarják dolgoztatni, vagy pedig fizetés nélkülire írni (amit ugye csak a munkavállaló kérésére lehet elvileg).

2 pont pont pont

Csak hangosan gondolkodom. Amiért meglehet, hogy többen megköveznének. Hogy van az, hogy a munkavállalónak mindenhez joga van. A munkáltatónak , meg kötelessége. Van egy helyzet, emiatt a kovid miatt. A munkavállaló, ha nem partner abban, hogy a munkáltató túlélje ezt a helyzetet, akkor hogyan várhatja el, hogy a munkáltató a dolgozó érdekeit figyelembe vegye, a törvényi kötelezettségeken kívül. Talán az egyetlen, ami nem kötelessége a munkáltatónak, munka nélkül eltartani a dolgozóját.
Tehát a feladat adott : Ki fizeti a révészt a kovid miatt ? Ki tehet erről a helyzetről ? Kinek a felelőssége, hogy kapjon kenyeret és tejet nemcsak a munkavállaló, de a munkáltató gyereke is ?
Én oda jutok, a hangos gondolkodásomban, hogy ha a munkavállaló nem tolerálja a kialakult helyzetet és nem képes a munkáltatóval együttműködni, a kárt, amit a bezárás eredményezett, kicsit megosztani a munkáltatóval, akkor nem ez az Ő munkahelye.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ