Saját készítésű szoftver értékesítése

Adott egy saját tervezésű szoftver. Az ötlettől kezdve, a kivitelezésen, a megvalósításon keresztül minden általam készült. Szeretném online értékesíteni Magyarországon és külföldön is, magán- és nem magán személyeknek is, havi illetve, éves előfizetői lehetőséggel. Ha évi 12 milliós bevételt nem lépném túl, akkor érdemes lenne ehhez egyéni vállalkozóit kiváltanom? Milyen kötelezettségeim vannak még? Kell esetleg szabadalom, védjegy vagy szerzői jog az eladáshoz?
Előre is köszönöm a válaszokat!

2 pont pont pont

3 válasz

Ez engem is érdekel :) Sőt, az az eset is érdekel, amikor nem szolgáltatásként, hanem (digitális) termékként kerül értékesítésre egy saját készítésű szoftver.

1 pont pont pont

Kedves Szilvia!

Úgy gondolom, hogy a vállalkozás kiváltásának nem a 12M forintos árbevételi határt kéne figyelembe venni. Nem ez a fontos, sőt! Ezzel kapcsolatban azt tudnám tanácsolni, hogyha komolyan gondolkodik a vállalkozásban, akkor keressen fel egy adótanácsadót, akivel mindent át tud beszélni. Több olyan tényező is van, ami befolyásolhatja a vállalkozás sikerét és ez tényleg független a 12M-s határtól.

A jogdíj esetében is érdemes lenne olyan illetékes személyt megkeresni, aki minden körülményt figyelembe véve el tudja dönteni, hogy az Ön által készített szoftver jogdíjra, vagy esetleg szabadalmi bejegyzésre érdemes-e. Ez nem könyvelői hatáskör.

1 pont pont pont

Köszönöm szépen a választ!

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ