Áfa visszaigénylés

Kérdésem az alábbi lenne:
Áfa bevallás gyakorisága: negyedéves, továbbvihető követelés jön az előző évekről is, szeretnénk visszaigényelni, illetve átvezetni más adónemre. Ennek vannak feltételei?
A 250e Ft-ot meghaladja az összeg.
Válaszukat előre is köszönöm!

0 pont pont pont

5 válasz

Kedves Andrea! Kérdés, hogy hány éve göngyölődik ez az áfa? Ugyanis ennek is van elévülési ideje. Ha nagyon régi, már lehet, hogy nem is valós az előző időszakiba beírt összeg. Először ezt kell megvizsgálni. Ha jogos a követelés, akkor egy áfa bevallással együtt át lehet vezetni másik adónemre. Igen, mindennek vannak feltételei. De ha jogos a visszaigénylés, én biztosan átvezetném visszakérés helyett.

1 pont pont pont

Kedves Erzsébet,köszönöm a gyors választ.
Az áfa kb 2 éve göngyölödik. Át akarjuk vezetni mindenképp.
Milyen feltételekre gondol?
Köszönöm
Andrea

0 pont pont pont

Lehet ha el nem évült 5 évnél nem régebbi visszaigénylés,most még gyorsabban visszaadják vagy át lehet vezetni.

0 pont pont pont

Köszönöm a válaszokat,átvezettem.

0 pont pont pont

Kedves Andrea! Semmi komoly feltételre nem gondoltam, csak arra, hogy ne legyen az összeg elévült, legyen mire átvezetni, de időben, előre kell átvezetni, mert az átvezetést 30 nap után könyvelik csak fel, ezért nehogy adótartozása legyen, ami miatt kieshet egy köztartozásmentes adatbázisból, leinkasszózhatják közbe a tartozást (aminek díja van :-() és épp ha akkor kellene egy nullás igazolás :-) Szóval ilyenekre gondoltam, csak nem akartam ilyen hosszasan kifejteni. Üdvözlettel: Sz.E.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ