Családi adókedvezmény

A férjem új munkahelyen dolgozik, és egy napi bérhez elszámolták az adókedvezményt. Ezt külön kapta meg. Pár nappal később pedig csak a munkabért. Erre azt mondta a munkáltató, hogy csak egyszer lehet igénybe venni az adókedvezményt egy hónapban. Két gyermekre igényli az adókedvezményt.

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Kérdező,

Jogos a munkáltató érvelése, mert egy hónapban egyszer lehet érvényesíteni a családi kedvezményt, ha hónapon belül több kifizetés is van. Ha maradt belőle majd év végén tudja azt visszaigényelni. El nem veszik csak időben eltolódik a kifizetés.

Üdvözlettel,
E&P Bt.

2 pont pont pont

Kedves Szidónia!
Nem is tudom értelmezni, amit írt :-( És nem az Ön megfogalmazásával van a gondom, hanem az alkalmazott eljárással. Mit jelent az, hogy külön kapta meg az adókedvezményt és külön a munkabért? A munkabérből levont adóval és járulékkal szemben lehet érvényesíteni nyilatkozat alapján a családi kedvezményt. Az viszont igaz, hogy egy hónapba egy számfejtés van (munkabér esetén) és egyszer lehet igénybe venni amúgy a kedvezményt. Ami az év végén megmarad kedvezményként, az igénybe vehető, vagy megosztható, ha önnek van adóköteles jövedelme.

1 pont pont pont

Én a napi bért nem tudom értelmezni!
A többi sajnos igaz, egy hónapban egyszer lehet figyelembe venni a családi kedvezményt.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ