Számlázás külföldre, de milyen nyelven?

Sziasztok!

Ha külföldi megrendelőim vannak (magánszemélyek), akkor milyen nyelven állítsam ki a számlát feléjük?

A szamlazz.hu-n nem találtam kétnyelvű beállítást a számlázáshoz, csak egynyelvűt. Magyar legyen vagy angol vagy a megrendelőm országának hivatalos nyelve szerinti vagy váltsak olyan számlázó programra, ami tud két nyelven is számlázni? Ha ez utóbbi, akkor melyik két nyelv, a magyar és az angol vagy a magyar és a megrendelőm által beszélt nyelven?

Gondolom, olyan szóba se jöhet, hogy egy magyar plusz egy idegen nyelvű számla is kiállításra kerüljön, tehát hogy egy tranzakcióhoz két számla.

Előre is köszönöm.

0 pont pont pont

1 válasz

Üdvözlöm!
Magyarországon a számlázás alap nyelve is a magyar. Semmi nem tiltja a két nyelvű számla kiállítását és itt mindegy, hogy milyen más nyelven jelenik meg a tétel a számlán. Ha több országba is számláz, nem hiszem, hogy lenne olyan program, ami minden más nyelven is tud. Ha valaki megrendeli az Ön szolgáltatását, vagy termékét, akkor ehhez képest azt gondolom, nekik nem jelent gondot a számla nyelvezete. Ha Magyarországon számláz másik nyelven és nincs rajta a magyar szöveg, köteles azt minden esetben lefordíttatni, vagy a számlák megértéséhez egy szótárat készíteni, amiből más is megérti majd, mi is van a számlán. Tehát alap a magyar, utána jönne a magyar és angol (kétnyelvű), én a többit nem erőltetném, mert ez így is elég színvonalas lenne. Azt jól gondolja, hogy minden kiállított számla számlának minősül, így ha ugyanazt a dolgot kétszer számlázza le csak a nyelv miatt, az két külön számlának fog minősülni, viszont a vevők csak egyet fognak kifizetni. Mi lesz a másik sorsa??

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ