Egyéni vállalkozó foglalkoztatás

Üdvözlöm!
Egyéni vállalkozóként alkalmanként előfordul olyan tevékenység, amit kőműves tudna elvégezni (bontás, javítás). Emiatt több munkát el kellett engednem, mivel nem rendelkezem ezen a téren szakképesítéssel.
Hogyan kivitelezhető az, hogy alkalmanként kőművest foglalkoztassak?
A számlát természetesen én állítanám ki, feltüntetve külön a kőműves munkadíjat.

0 pont pont pont

4 válasz

Alkalmanként nem lehet kőművest foglalkoztatni ahhoz, hogy ilyen jellegű munkát tudjon vállalni és számlázni. Ha a képesítéssel Ön nem rendelkezik, csakis határozatlan idejű munkaszerződéssel alkalmazott szakképzett kőművessel lehet ezt a tevékenységet felvenni, végezni, számlázni. A munkaszerződés nem jelent főállású munkaviszonyt, lehet ezt kevesebb óraszámba is, de az fontos, hogy folyamatos munkaviszonynak és határozatlan idejűnek kell lennie.

1 pont pont pont

Köszönöm a válaszát!
Tehát, ha 4 órában, határozatlan (1-2 hét) időre, folyamatos munkaviszonyban lenne alkalmazva, akkor ebben az időszakban lehet munkat végezni, és erről számlát adnom?
Az nem gond, ha 2-3 havonta ugyanazt a személyt alkalmazom ilyen módon?

0 pont pont pont

Tisztelt Kérdező!

A határozatlan nem azt jelenti, hogy 1-2 hét, hanem azt, hogy folyamatosan alkalmazza a szakképzettséggel rendelkező munkavállalót, amíg szerepel a tevékenység a felett tevékenységi körei között, függetlenül attól, hogy épp gyakorolja ezt a tevékenységet (tehát van ilyen jellegű munkája) vagy épp nem.

2 pont pont pont

Világos!
Köszönöm szépen a gyors és kielégítő válaszokat!

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ