Webáruház mint apport

Üdv!

Jelenleg egyéni vállalkozóként működtetek egy webáruházat, viszont kezdem kinőni a KATA keretet, emiatt elkezdtem gondolkozni kft. alapításán. Magában a weboldalban rengeteg fejlesztői munkaóra benne van, továbbá maga a koncepció is igen jövedelmező. Emiatt felmerült bennem, hogy ezt az egészet "kikiálthatom-e" 3 millió forintot érőnek, és megalapíthatom-e a kft.-t úgy, hogy csak ezt (szoftver, ötlet, know-how stb.) rakom bele, mint törzstőke?

A válaszokat előre is nagyon köszönöm!

0 pont pont pont

3 válasz

Egy ügyvédi oldalon tegye fel ezt a kérdését.

0 pont pont pont

A törzstőke állhat csak apportból is, azt a törvény nem tiltja. De annak az értékét úgy kell meghatározni, hogy abból később ne legyen gond. Ha tőkehiány lép fel, ami utólag oda vezethető vissza, hogy az apport nem is ért annyit, annak komolyabb következményei lehetnek. Az apport értékét a tulajdonos, a rendelkezésre bocsájtó állapítja meg és azért felelősséget is vállal. Van rá lehetőség, hogy ezt könyvvizsgáló segítségével értékeltesse, akkor valódi, hiteles lesz az apport értéke, védve lesz valamelyest egy ellenőrzés során. De lehet az apporton kívül pénzt is berakni a tőkébe, nem fontos azonnal befizetni, így nem csak egy tőkeeleme lesz az alapításkor. Amúgy az apporthoz érdemes mindenképp összeszedni a számlával igazolt költségeket, a ráfordított munkaórák díját és közterheit, ez már egy kiinduló alap tud lenni.

0 pont pont pont

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ