Bejelentés

Munkaszerződés mellett napi 8 órában bejelentve megbízási jogviszonnyal plusz napi 4 órában másik munkáltatónál be lehet jelentve valaki?
Mennyi a maximum, napi hány órában lehet valaki bejelentve?

0 pont pont pont

2 válasz

Kicsit zavaros a kérdés.
A munkaviszony egy dolog. A munkatörvénykönyve alkalmazható rá. Foglalkoztatás óraszáma, folyamatos munkavégzés korlátja, szabadság és hasonlók szabályozása , a dolgozók védelme érdekében.
A megbízási egy másik állapot. Egy feladat elvégzésére szerződöm, ami általában nem óra függő. Mert ha az lenne, akkor lehetne munkaszerződés is :) Itt a megbízási díj plusz végtelen. :)
És ha még ez után egy munkahely 4 órában szeretné foglalkoztatni, akkor meglátásom szerint megteheti.
Amit nem tehet meg, hogy egy munkahely 8 órás alkalmazott + egy munkahely 4 órás alkalmazott + egy megbízási jogviszony napi 8 óra munkavégzésre. Ugye érzi, hogy miért nem lehet :)

0 pont pont pont

Nincs maximálva a napi munkavégzés ideje. A munkaviszonyok fixek, ott naponta dolgozni kell, tehát olyan óraszámot kell megadni, ami valóban teljesíthető is. A megbízási lehet hétvégi, bármikor végezhető feladat.
Régebb is volt, hogy valaki 2-3 munkahelyen dolgozott egyszerre, valóban is. Tehát csak a jó ízlés szab határt, de nyilván napi 24 órát nem lehet dolgozni. A 8+4 teljesen vállalható, életszerű.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ