Megbízási szerződés és megbízási díj

Sziasztok!

Kérdéseim:

1. Egyéni vállalkozóként köthetek magánszeméllyel olyan megbízási szerződést, amiben a megbízott vállalja, hogy hirdeti a webáruházamat a saját honlapján?

2. Ha igen, akkor a megbízási díj lehet az általa hozott vásárlók vásárlási összegéből részesedés/jutalék?

3. Ha igen, akkor azt is meghatározhatjuk benne, hogy csak x db vásárlás után fizetem ki? Például 10 db után.

Példával az egész: a webáruházban csak egyféle terméket értékesítek, ami 10.000 Ft. Megbízott meghirdeti a saját honlapján a webáruházamat. Megbízottnak köszönhetően a webáruházamat meglátogatja 1.000 látogató. Ebből 10 vásárló lesz. Egy vásárlás után fizetnék megbízottnak 10%-ot, vagyis 1.000 Ft-ot, de csak legalább 10 db eladás után, vagyis 10.000 Ft érték elérése esetén.

Előre is köszönöm.

0 pont pont pont

2 válasz

Üdv!

1. Igen, a hirdetés szellemi munka, arra köthető mb szerződés.
2. A jutalék az jjutalék, a megbízási díj, meg megbízási díj. Ha jutalékot írsz, azt mondja a NAV, hogy színlelt szerződés, teljesítmény (jutalék) alapú munkabért látunk. Lehet viszont a megbízási díjat úgy megállapítani, hogy vásárlási ügyletenként 1000,- Ft pl, és akkor az nem jutalék.
3. A PTK szerint a megbízási díj kifizetése szabadon tervezett ütemezésben történhet.

Gubala Feri

1 pont pont pont

A megbízási díj nem köthető eredményességhez. Akár nyereséges, akár veszteséges az üzlet, ha a megbízott a tevékenységét elvégezte, akkor jár neki a megbízási díj. Pl.:Megbízom, hogy minden reggel hozzon nekem a boltból fél liter tejet. Ha teljesítette a feladatát, attól az én válallkozásom lehet veszteséges, de mert a megbízott ellátta a feladatát, így jár neki a díja. :)

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ