Webshop üzemeltetése több egyéni vállalkozónak

Üdv!
A kérdésem arra irányul, hogy több KATA-s egyéni vállalkozó tud-e üzemeltetni közösen egy webshopot, van-e ennek jogi akadálya? (Nyilván a weábruház ászf-jében megjelentetve az üzemeltetőket.) Az elképzelés alapján több KATA-s számlázna ugyanarról a webshopról. Nagyon szépen köszönöm!

0 pont pont pont

6 válasz

Meggyőződésem, hogy nincs jogi vagy adózási akadálya.

2 pont pont pont

Nincs jogszabály rá. :(

1 pont pont pont

Szerintem azért nem ennyire fekete-fehér a dolog. Nekem kevésnek tűnik az, hogy ha az ászf-be beleírják, hogy ezt a shopot amúgy többen csinálják. Nekem mint vásárlónak tudnom kell, hogy kitől szerzem be az árut. Szóval már a webshop felületén, a termék adatlapján ki kellene derülnie, hogy kitől van az áru, ki a forgalmazó. Mint pl az emagnál, ott is sok minden ilyen piactér jelleggel működik ugye.

0 pont pont pont

Nem vagyunk könyvelők, de érdekes az ötlet, mert mi is gondolkodtunk hasonló szövetségben másokkal.
Viszont az egyik vállalkozónak muszáj hivatalosan felvállalni az üzemeltetést, aki adja a bankszámlát és a számlát. Aztán többiek majd szerződés keretében kiszámlázzák a részüket.

0 pont pont pont

Nagyon köszönöm a válaszokat!

0 pont pont pont

Üdvözlök Mindenkit!
Hasonló kérdésem lenne a témában. Katás vállalkozó vagyok. Van egy boltom,viszont most szeretnék egy webáruházat nyitni. Nem szeretnék átkerülni az áfa körbe,ezért az édesanyám nevében szeretném indítani a vállalkozást. Ő már nyugdíjas. A kérdésem az,hogy van-e valamilyen lehetőség,hogy egymás között számlázzunk beszerzési áron? Vagy nagyker tevékenység szükséges hozzá?

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ