Csed alatti munkaviszony megszűnése

Üdvözlöm! Érdeklődnék, hogy ha csed alatt megszűnik a munkaviszonyom azonnali hatállyal, akkor a csed-et megkapom-e végig?

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Edit!

A CSED alatt alapvetően felmondási védelmet élvez, ami a "sima" felmondásra vonatkozik, az azonnalira nem. Viszont az azonnali hatályú felmondás oka akkor áll meg, ha 15 napon belül intézkedett a munkáltató az azonnali hatályúra okot adó körülmény miatt. Ez súlyos gondatlanság vagy szándékos tett lehet, amit nehéz elképzelni, ha Ön benn sem volt. Ha valamit még a terhessége előtt követett el, akkor nem áll meg az azonnaliság, merthogy miért nem intézkedett eddig a munkáltató, tehát a felmondás érvénytelen lesz. Ha a munkáltató megszűnik, és ezért szűnik meg az Ön jogviszonya, az megszűnés, és nem felmondás. Ez esetben passzív ellátásra lesz ön jogosult, amit a TB fizet tovább. A GYED-nél lehet próbálkozni méltányossági ellátással is.

Gubala Ferenc

3 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ