Sport tevékenység szervezése heti rendszerességgel

Tisztelt fórumozók!
Állami, illetve magán bölcsődében, óvodában, ált. iskolában szeretnék heti rendszerességgel 1 órás foglalkozást tartani, melyhez megvan a megfelelő képesítésem. Kb. 5 főnek 1200 Ft/alkalom, így egy hónapban ez 24 000 Ft lenne. Viszont a későbbiekben lehet, hogy ezt több gyermekkel, így magasabb bevétellel és heti több alkalommal tenném.
A kérdésem az lenne, hogy milyen adózási forma lenne a legjobb? Jelenleg nappali tagozatos egyetemista vagyok, viszont a későbbiekben is mellékállásként szeretném folytatni.
Kiadási költségem lennének a terembérlés, az eszközök egyszeri megvásárlása, benzinköltség, számítástechnikai eszközök stb. Ezeket milyen formában tudnám elszámolni? Vagy jobban járnék, ha magam fedezem ezeket és így nincs kiadás?

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Kérdező!

A legjobb lenne adószámos magánszemélyként végeznie ezt a tevékenységet.

:)

1 pont pont pont

Szerintem az adószámos magánszemély erre nem jó megoldás. Ugyanis a NAV szerint: "Az üzletszerűen és rendszeresen végzett gazdasági tevékenység egyéni vállalkozóként végezhető, az eseti, nem üzletszerű tevékenység adószámos magánszemélyként is." Továbbá így szól Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény
6. § (1) Gazdasági tevékenység: valamely tevékenység üzletszerű, illetőleg tartós vagy rendszeres jelleggel történő folytatása, amennyiben az ellenérték elérésére irányul, vagy azt eredményezi, és annak végzése független formában történik.
Az, hogy mi a legoptimálisabb, az személyes konzultációt igényelne, én elgondolkoznék az általányadózáson.

2 pont pont pont

Én nem javasolnám a tevékenység adószámos magánszemélyként történő végzését. Ha jelenleg nappali tagozatos egyetemi hallgató, akkor az SZJA tv. alá tartozó egyéni vállalkozói tevékenységet javaslom, tételes költségelszámolással.

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ