Családi adókedvezmény

Jó reggelt! Van 4 gyermekünk és utánuk minden évben utólag adóbevallással én veszem igénybe a családi kedvezményt. 2020 szeptemberétől el tudott helyezkedni a feleségem is, és ő igénybe vette minden hónapban a 4 gyermekes anyák kedvezményét. A kérdésem az, hogy neki a járulékokból lehet még visszaigényelni pénzt? Ha igen, hogyan kell feltüntetni az adóbevallásunkban?

0 pont pont pont

13 válasz

Ha maradt még a családi kedvezményből, akkor igen. Bevallásban a megosztás/közös érvényesítés részben lehet megadni, hogy ki mennyi gyerek után hogyan veszi igénybe.

1 pont pont pont

Köszönöm a választ!Töltögetem az adóbevallásomat de a megosztás/közös érvényesítés részben
csak az van hogy közösen érvényesítem vagy megosztom illetve adóazonosító jelet kér meg a nevet,illetve a hónapokat lehet ennél a pontnál be x-elni.Így nem tudom azt sem hogy mennyi marad a családi kedvezményből.Egyébként nekem mindenképpen fel kell tüntetnem ezt a megosztás dolgot az adó bevallásomban?nem elég majd a páromén mikor azt csináljuk?(Ő még nem kapta meg a munkáltatótól az igazolásokat ezért nem tudjuk neki megcsinálni még)

0 pont pont pont

Mindkét bevallásban fel kell tüntetni, még akkor is, ha 100-0% arányban vannak igénybe véve a gyerekek után járó kedvezmények.
Az, hogy mennyi marad, az igazából a B lap és a 01-es lap kitöltése után kiderül és akár az alapján is meg lehet tenni az X-eket.

0 pont pont pont

Na akkor én ezt elrontottam mert este ügyfélkapun beadtam és nem írtam bele a megosztást,Mível úgy döntöttünk hogy csak én igénylem vissza a kedvezményt...Ezek szerint vissza fogják dobni a bevallásomat.

0 pont pont pont

Nem, emiatt nem fogják visszadobni, ha más egyéb dolog jó benne.

1 pont pont pont
  • +1  
    2021.01.27. Tibor

Köszönöm a segítséget. További szép napot kívánok!

0 pont pont pont

Minek ez a rohanás májusig lehet beadnia kifizető 01.31-ig adja ki az igazolásokat,teljesen rossz a nem megosztás kell hanem a közös és ennyi kedvezményt 220 000x4x12 tud egész évben egyedül?igénybe venni meg ott az anyák Nétás kedvezménye is, a bevallás hatáidőig be lehet adni újra az utolsó lesz a bevallás..

0 pont pont pont

Pontosítok (FuckingFelföldikönyvelőiroda)!

Igen, egyetértek, hogy nem kell rohanni, a kifizetést úgyiscsak március 1-től kezdik, tehát emiatt is felesleges a kapkodás.
Viszont már beadta a kérdező a bevallását, van már bent egy alap bevallás, ezért már csak ÖNELLENŐRZÉST adhat be, és lehet szenvedni, hogy ki, hogyan, mit vonjon le! :(
Ilyenkor szoktam azt mondani, hogy most már mindegy, várják ki a kiutalást, és utána ismétlés a tudás anyja címmel, újra kezdjék el felgöngyölíteni, hogy még mit lehet kikérni, vagy mit nem!

Nem bűn, hogy rosszul jelölték a "megosztás" illetve "közös" rubrikát, emiatt teljesen felesleges bármit is tenni, nem büntetnek ezért. Ha nagyon pontosak akarnak lenni, akkor amikor megkapták a visszautalást, lehet HELYESBÍTENI a bevallást, ha anyuka már nem tud mégsem visszaigényelni semmit!

0 pont pont pont

7 es válaszoló!
Tudom hogy Május ig lehet leadni,de én mindig már január végén beszoktam adni,mert 30 nap a feldolgozási idő és március 1 től kezdik a vissza utalást.Igy általában március elején már vissza is szoktuk kapni a pénzt.Egyébként eddig sosem volt bajom a kitöltéssel csak ez a megosztásos/közösen érvényesítés dolog megzavart...Egyébként nem kis pénzről van szó(legalábbis nekünk nem kis pénz 1.5 millió.)amit szeretnénk hogy mihamarabb vissza kapjunk mert ebből tudunk a gyerekeknek vásárolni illetve a házunkat újítgatni stb.Arról meg már nem is beszélve hogy elég zavaros a helyzet az országban/világban és nem volna jó hogyha egyszer csak azt mondanák hogy sajnos befagyasszuk a kifizetéseket a vírus miatt...

0 pont pont pont

Kedves Tibor!

Persze, értjük, főleg sok gyereknél, nem véletlenül kérdezte itt korábban kolléga, hogy az egészet igénybe tudja Ön venni? Biztos, nem lehet a feleségénél is valamit még találni? A felesége dolgozik?

0 pont pont pont

Gondoltam nincs is ezzel gond, ahogy kolléganő is kérdezi azért írtam hogy várni kéne mert a feleséggel együtt beadni itt nagyon sok kedvezményt lehet igénybe venni és a kettőjük bevallásával lehetne ezeket kihasználni.De semmi nem veszik el mindent utólag is lehet érvényesiteni...

0 pont pont pont

Zsoldosné Egry Zsuzsanna
Dolgozik a feleségem 2020 Szeptember óta.igaz csak 4 órában.Igénybe is veszi a 4 gyermekes anyák kedvezményét ami miatt adót nem kell fizetnie csak járulékokat de abból is elvileg lehet vissza igényelni ha beleférünk a keretbe.de én ennek nem igazán értem a kiszámítását....4 éve csinálom magamnak az adó bevallást a navos programmal és mivel 2020 szeptemberig gyesen volt a párom így nem kellet foglalkoznom ezzel a közös érvényesítés dologgal.

0 pont pont pont

Kedves Tibor!
Akkor bizony ha nincs Önnek 10.560.000.- forint bruttó jövedelme, és a feleségével együtt sincs, akkor érdemes vagy több éjszakát rááldozni, és maguknak megcsinálni, kibogarászni, vagy szakembert megkérni, hogy a visszakapott összeghez képest minimális összegért csinálja jól meg a kettejük bevallását.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ