Online tartalomgyártás

Tisztelt szakértők!

Online tartalomgyártásból eredő bevétel adózásával kapcsolatban lenne kérdésem, ahol az előfizetés összege fix, ugyanakkor az előfizetők száma nem. Nincsenek egyéb költségeink, idén végzünk gimnáziumban, szóval az olvasottak alapján, ha minden igaz, főállásnak minősül. Bevételt tekintve nem számítunk nagy összegekre, kezdetben legfeljebb pár tízezer forintos nagyságrendről lehet szó. Ezek alapján milyen adózási forma lenne célszerű?

0 pont pont pont

4 válasz

Kedves Kérdező!

nyugodtan választhatja az alanyi adómentességet.

:)

0 pont pont pont

Tisztelt Kérdező!

ÁFA tekintetében valóban az alanyi mentesség választása a legjobb megoldás. Havi néhány tízezer forintos bevételre főállású vállalkozást indítani szerintem nem érdemes. KATA adózás esetén a havi 50 eFt KATA és a HIPA gyakorlatilag elviszi a teljes bevételt. Nem KATÁ-s vállalkozásként a minimálbér (jelenleg 161 eFt/hó) után fizetendő adók és járulékok (közel 85 eFt/hó) szintén elvisznek mindent, vagy többet. Nem főfoglalkozású vállalkozóként KATA havi 25 eFt/hó (+HIPA 2%), nem KATÁ-s ként csak a kivét után kell fizetni és éves SZJA és HIPA bevallással letudható az adminisztráció (ha év közben nem vesz ki pénzt) ez fő szabályok mellett a bevétel kb 51%-át viszi el. Érdemes ezt egy szakértővel részletesen átbeszélni/számolni!

Üdv: Keresztesi Attila
+36 20 492 6712

0 pont pont pont

Köszönöm szépen a válaszolat!

0 pont pont pont

Kedves Kérdező!
Esetleg még adószámos magánszemély jöhet szóba.
Mart László

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ