Egyéni vállalkozás indítása

Tisztelt Válaszadók, Könyvelők!

Első egyéni vállalkozásom indítása előtt állok, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem Önök felé. Webáruházon keresztül szeretnék lakberendezési és bútor termékeket értékesíteni. Főtevékenységemnek a 475908 kódot választottam, továbbá az internetes kereskedelemhez fel kívánom venni a 479102 szakmakódot is. A főtevékenységemhez kell-e írnom működési engedélyt? Illetve kötelez-e engem a főtevékenységem bolti kiskereskedelemre, vagy végrehajthatom azt interneten keresztül is? Olyan kérdésem lenne még, hogy a székhelyem és telephelyem mindenképp két külön helyrajzi számon kell, hogy legyen? ( De ha jól tudom, ajánlott annak egy településen lennie az iparűzési adó miatt) Kötelező-e telephelyet bérelnem egyáltalán? Illetve milyen járulékokat kell majd fizetnem magam után abban az esetben, ha jelenleg a saját egészségbiztosítási járulékomat az állam átvállalta egy éven keresztül?

Sajnos fiatalként egyáltalán nem vagyok még jártas ezekben a témákban.
Köszönöm szépen segítségüket és válaszukat, Sz. Dóra

1 pont pont pont

1 válasz

Kedves Dóra!

Ha webáruházon keresztül kíván értékesíteni, akkor ne vegye fel a 475908-at, mivel ez bolti kiskereskedelmi tevékenység, vagyis kell hozzá üzlethelyiség, pénztárgép, etc, etc. A működési engedélyt amúgy sem magának írja, hanem az önkormányzat adja ki, ha megfelel a feltételeknek. Webáruházas értékesítéshez elegendő a 479102 ÖVTJ kód, másra nem igazán lesz szüksége hozzá. Önkormányzati bejelentés így is kelleni fog, ők adják ki a kereskedelmi engedélyt.
Telephely egyáltalán nem kötelező, csak székhely.
Tudtommal ha az állam átvállalta az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetését (biztosan az állam és nem az önkormányzat?), akkor ez megszűnik, ahogy munkaviszonyt vagy egyéb jogviszonyt létesít. A járulékok pedig attól függnek, hogy milyen adózási módot választ (kata, tételes költségelszámolás, átalányadózás).

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ