Nullás áfabevallás

Tisztelt Szakértők!

Alanyi adómentes katás vállalkozásommal külföldre számlázok, harmadik ország fele. A kérdésem az lenne, hogy a nullás áfa bevallásomba 20-áig azt az összeget is bele kell írnom, amire az előző hónapban számlát állítottam ki, viszont a fizetése az ügyfél részéről csak ebben a hónapban történt meg?

Köszönöm a válaszokat!

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Melinda,

EU értékesítés /szolgáltatásnyújtás miatt adja csak be az ÁFA bevallást. Alapesetben a számla teljesítési dátuma határozza meg, melyik havi ÁFA bevallásban kell feltüntetni a számlát.

Üdvözlettel,
E&P Bt

2 pont pont pont

Kedes Melinda!

Az alanyi mentes katás státusz csak az áfa szerinti belföldön teljesítettnek minősülő ügyletek esetén mentesíti Önt az ÁFA bevallás benyújtása alól.

A külföldre számlázás esetén nagyon nem mindegy, hogy adóalany felé állít ki számlát vagy sem. A bevallásban feltüntetés szempontjából valóban a teljesítés dátuma számít (az ellenérték befolyása a vállalkozási bevétel megszerzése szempontjából mérvadó.)

Böngéssze át az ÁFA bevallás kitöltési útmutatójában a bevallás 91. - 95. sorainak kitöltéséhez írottakat.

1 pont pont pont

Köszönöm szépen a válaszokat!

Tisztában vagyok a magánszemély és adóalany közötti számlázás különbségeivel, ténylegesen csak ennyiben bizonytalanodtam el, hogy a teljesítés vagy a bevétel megszerzésének időpontja számít, de akkor már ezt is tudom!

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ