Első vállalkozó

Tornaoktatásba szeretnék belekezdeni. Egy fitneszteremben tartanék órát, kezdésként az első héten 2 próba alkalom lesz, aztán az érdeklődésnek megfelelően.
Ezt lehet adószámos magánszemélyként kezdeni? Ha nem, akkor milyen vállalkozási forma felelne meg? Lesz ehhez szükségem könyvelőre? Hol találok? Mindenütt azt látom, hogy főleg cégeknek könyvelnek. Hogyan tudok számlázni?

Szíves válaszukat megköszönve,
Ági

0 pont pont pont

2 válasz

Tuti elkönyvelnek engem, "adószámos magánszemély" ellenesnek. :( :)

Az első hétre kérje alkalmisként alkalmazza a fitnesz terem tulaja, majd ha úgy gondolják, lesz érdeklődő, akkor sajnos vállalkozás, mert ez rendszeresnek minősülhet egy ellenőrzés során.

Egy kb 1-1,5 órás beszélgetést, tanácsadást megérne Önnek fizetni szakértőnek, aztán Ön eldönti, hogy kell-e hozzá rendszeresen könyvelő, vagy önmaga is meg tudja oldani a helyzetet! A kérdéseket, amiket itt feltett tegye fel a szakértőnek, akit felkeres, és lehet, a végén teljesen más szemszögből fogja látni a dolgokat, mert másra is rávilágít az illető!

Én például csak egyéni vállalkozókkal foglalkozom, cégekkel nem. ;)

4 pont pont pont

Tökéletesen egyetértek Zsuzsa válaszával. Adószámos magánszemélyként nem fog működni. Minimum EV kell, a megfelelő havi kiegészítésekkel. Ha gondolod keress bátran ;)

3 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ