KATA

Külföldről vásárolt használt cikk továbbértékesítése. A termékek nagyrészt külföldi magánszemélyektől és kisebb részben cégtől származna. Nyugdíjas vagyok és kata adózásban gondolkodom. Magánszemélyektől (Németország) vásárolt termékeket eladhatom? Cégtől vásárolt terméket eladhatom katásként? Köszönöm!

0 pont pont pont

3 válasz

Természetesen eladhatja. Csak figyelni kell arra, hogy annak ellenére, hogy katás, az áru eredetét tudni kell igazolni, valamint figyelni a külföldi ügyletek elszámolására.

0 pont pont pont

Magánszemélytől milyen papírt kell kérni?(adásvételi?). Cég esetében az Én nevemre írja a számlát(kata miatt), az elég? Miután meg van a számla, Én kifizettem ott a teljes összeget(termék+áfa), akkor itthon árulhatom ÁFA nélkül, mert ugye KATA-sként az alanyi adómentességet választom.Jól gondolom? Köszönöm

0 pont pont pont

Magánszemélytől adásvételi kell, igen. Cég esetében jó lenne ha szerepelne a név után az E.V. Itt felmerülhet az áfafizetés problémája, ez egy összetettebb kérdés.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ