Végzettséggel nem rendelkező vállalkozás indítás

Üdvözletem!

Érdeklődnék, hogy ha szeretnék nyitni egy vállalkozást, amihez nincs meg a megfelelő végzettségem, de van egy ismerősöm, aki főállásba dolgozik és rendelkezik vele, alkalmazhatom-e őt, és mi a minimum óraszám havonta, amire be kell jelentenem? Illetve milyen költségekkel jár ez?
Nekem van főállásom, így 25 ezres KATA-sként indítanám a vállalkozást.

Válaszukat előre is köszönöm.
Üdv.

0 pont pont pont

4 válasz

Nincs meghatározott minimum óraszám. A működés alatt kell lenni legalább egy embernek, akinek van megfelelő végzettsége. Ha ez napi 2 óra, akkor annyi, ha napi 8, akkor annyi. A költség a bejelentett bértől és az esetleges adókedvezményektől függ. Alapesetben a bruttó bér 33,5%-át plusz ezen felül még a bruttó 17%-át kell befizetni.

2 pont pont pont

Kedves Ágnes!
Vannak tevékenységek, ahol nem szükséges a megfelelő végzettséggel rendelkezni, mint pl. az informatikai tevékenységek, és vannak, ahol ennek megléte kötelező, mint pl. orvos, kereskedő stb. Vagyis minden attól függ, mire vállalkozna.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

0 pont pont pont

Asztalosipari tevékenységről lenne szó. Információim szerint, onnantól kezdve, hogy fához nyúlok, kell az asztalos végzettség. Jól tudom?

0 pont pont pont

Itt egy link ezen meglehet nézni milyen végzettség kell vagy nem:
https://e-tus.hu/etuspublic/

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ