Egyéni vállalkozás költségei 3 gyerek, családi adó és jár. kedvezmény igénybevételével

Tisztelt könyvelők!
Egyéni vállalkozás indítása esetén - ha nem katás vállalkozásról van szó -, mekkora összegű kötelező befizetni valókkal kell számolnom, ha 3 gyerekre egyedülállóként veszem igénybe a családi adó- és járulékkedvezményt? Ténylegesen szeretnék pénzt kivenni a vállalkozásból, legalább egy minimálbérnyit, de terveim szerint kb. havi 150 ezer Ft-os kivétre lenne szükségem igazából.
Mire kell számítanom, a kedvezmény mire érvényesíthető és mik azok az összegek, amit az állam felé mindenképp be kell fizetnem havonta/negyedévente/félévente stb.?
Válaszukat előre is köszönöm.
Üdv: Huszár Hajnalka

0 pont pont pont

3 válasz

Üdvözlöm!

A családi kedvezményt vállalkozó csak akkor veheti igénybe, ha ténylegesen vesz ki jövedelmet.
Ha igen, akkor csak a szociális hozzájárulási adó kötelezettség fog fennállni, ami minimálisan 181125 forint 15,5%-a lesz.
Gubala Ferenc

1 pont pont pont

Kedves leendő vállalkozó! Javaslom, hogy ne ezen a fórumon kérdezzen, mert elég sokféle forma van és ezt így elég körülményes lenne leírni. Keressen meg egy könyvelőt, akivel rendesen át tudják beszélni a lehetőségeket és a kötelezettségeket. Úgyis szükséges lesz egy könyvelőre.

1 pont pont pont

Köszönöm szépen a segítséget!

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ