Adószámos magánszemély - Közösségen belüli szolgáltatásnyújtás

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Kétszer voltam bent a NAV-nál a kérdés címében szereplő témával kapcsolatban, és egymásnak ellentmondó információkat kaptam. Az első helyen azt mondták, hogy mindenképpen kell áfát fizetnem abban az esetben, ha én lektoráló munkát végzek egy külföldi, spanyol cég számára egyszeri alkalommal. Később viszont azt az információt kaptam, hogy mivel én nyújtom a szolgáltatást, illetve Közösségen belül történik, itt is érvényes az alanyi adómentességem, csak egy sima áfabevallást kell csinálnom a 20A60 adatlapot kitöltve, de áfát nem kell befizetnem. (Én alanyi adómentesként kaptam adószámot mint magánszemély.) Eléggé összekavarodtam, és interneten is mindenhol mást írnak. Valamint azt szeretném még tudni, hogy tényleg számít-e, hogy feltüntetem-e a közösségi adószámom. Egyáltalán lehet-e anélkül, vagy azt mindenképp tartalmaznia kell a számlának? A cég eleve csak azt adta meg.

Előre is köszönöm a választ!

U.i.: Most alaposabban utánaolvastam, ha jól értettem, tényleg csak a másik félnek kell áfát fizetnie, nem nekem mint szolgáltatásnyújtónak. De azért megköszönném a megerősítést. És annyi kérdésem lenne még, hogy fordított adózást (F.AFA) jelöljek be a számlán akkor, ne pedig alanyi adómentességet (AAM)?

0 pont pont pont

1 válasz

Tisztelt Kérdező!

Ilyen esetben csak a vevőnek kell Áfa-t fizetnie, Önnek csak EU-s adószámot kell krénie a Nav-tól.

:)

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ