Kedves Szakértő

Pedikűrösként dolgozom KATA adózóként. Jelenleg nyugtát állítok ki a bevételeimről. Július 1-től ezeket már be kell küldenem online a NAV-nak?
2020-ban elegendő, ha úgy csinálom, mint eddig, vagy át kell térnem az online adózásra? Például júliustól napi szinten kell küldenem a NAV felé azokról az összegekről adatot, amiről eddig nyugtát állítottam ki? Sajnos számomra nem egyértelmű a változás július 1-től. Kérem, segítsen egy kicsit jobban megértenem.
Köszönöm a válaszát.

0 pont pont pont

6 válasz

Kedves Kérdező!

A változások a nyugtaadást nem érintették. Ha eddig állíthatott ki nyugtát, ezután is van erre lehetőség ugyanazokkal a feltételekkel. A nyugta adattartalma nem teszi lehetővé, hogy a változásokat érintő adatszolgáltatást teljesíteni lehessen, így az eddig megszokottak szerint kell a nyugtán szereplő bevételekkel elszámolni.

2 pont pont pont

Kedves Szakértő,

Köszönöm a válaszát, további kérdésem,hogy 2021 januártól már nem lesz használható a nyugta, és helyette online számlát kell készítenem ?

0 pont pont pont

Kedves Judit!

A januári változások is csak a számlákat fogják érinteni, nyugtaadás tekintetében nem várható változás.

3 pont pont pont

Köszönöm a válaszokat.

0 pont pont pont

Aki pénztárgép használatra kötelezett, és nincs pénztárgépe az nem adhat nyugtát csak számlát.

1 pont pont pont

A pedikűrös nem pénztárgépköteles, adhat nyugtát.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ