KATA-s bt. egyszerűsített végelszámolás

KATA-s bt. egyszerűsített végelszámolás során szükséges-e valamelyik lépésben a könyvvizsgálói közreműködés?

(KATA-ból kilépés utáni nyitómérleg esetén.)

Köszönöm szépen a lehetséges válaszokat.

0 pont pont pont

4 válasz

Kedves Ágnes!

Ez korábban már többször is felmerült kérdésként más fórumokon és továbbképzéseken is, végül NAV-os kollégákkal egyeztetve és a kata törvényt végigelemezve arra jutottunk, hogy nem kell. Nekem jelenleg fut egy végelszámolás, ott sem auditáltattuk a nyitómérleget könyvvizsgálóval, nem is kérte senki sem.

2 pont pont pont

Köszönöm szépen.

0 pont pont pont

Elvileg nem a nyitó mérleget ellenőrzi a könyvvizsgáló, hanem a benne lévő készletet és tárgyi eszköz nyitó értékének a helyességét. De tudtommal nem kell a KATA-ból kilépőnek könyvvizsgáló más okból.

0 pont pont pont

A kötelező könyvvizsgálatra vonatkozó szabályok pontosan meg vannak határozva. Általában bevételi értékhatárhoz, statisztikai létszámhoz, valamint a tulajdonosi szerkezet, vállalkozási forma változásához kötött. Pl.: kiválás, egyesülés, összeolvadás, stb. Természetesen ennél lényegesen szélesebb a kör, de ezek között nem szerepel a KATA végelszámolása.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ