Papír alapú számla aláírás

Üdvözletem,

a munkahelyemen 3 cég van, és az egyiknél vagyok csak munkaviszonyban. Ha számlát állítok ki egy másik cég részéről a számlázz.hu-n és nem vagyok oda bejelentve sem, akkor, amikor kinyomtatom a számlát, mivel én állítottam ki, aláírhatom én is? Ehhez kell meghatalmazás, és a számlázz.hu-n kell rögzítsem magam új felhasználóként?

0 pont pont pont

7 válasz

A számlának nem kötelező eleme az aláírás anélkül is hiteles.

2 pont pont pont

De aláírhatom minden további nélkül?

0 pont pont pont

Hát ha akarja...

0 pont pont pont

És így is legális ha nincs meghatalmazás és mi egyéb?

0 pont pont pont

Törvényesen nem írhatja alá. Ki sem nyomtathatná, ha nincs semmilyen jogviszonyban az adott cégnél.

0 pont pont pont

Tisztelt kérdező!

A számla aláírása több éve nem kötelező tartalmi eleme a számának. Ezért nem értem, hogy miért szeretné mindenképp aláírni.

Fontosabb kérdés a számla készítés jogszerűsége, amint azt az előttem szóló kolléga jelezte. Milyen alapon készít számlát egy másik adóalany nevében?
Célszerű lenne a helyzetet rendezni. Mondjuk úgy, hogy vagy ön köt magánszemélyként megbízási szerződést/részmunkaidős munkaszerződést adminisztratív pénzügyi feladatok ellátására, vagy az ön munkáltatója és a számlán szereplő szállító egy hasonló adattartalmú megbízási szerződést.

1 pont pont pont

Kedves kérdező,

A 3 cég semmilyen kapcsolatban nincs egymással véletlenül? Ha kapcsolatban vannak (pl holding), akkor a cégek közötti megállapodás kereteben kiállitható a számla, de aláírni akkor se kötelező.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ