Kata

Jó napot kívánok!
Virágkötőként szeretnék katás vállalkozó lenni, műhelyben főleg koszorúkötés lenne a profilom, de egyéb száraz, illetve selyemvirág-készítményeket is "gyártanék". Az első időben a biztonság kedvéért heti 2-3 napon vállalhatok-e munkát (egyszerűsített foglalkoztatás keretében) virágüzletben is?
Vagy ez már bújtatottnak számít? Ha igen, milyen megoldást javasol?
Válaszát előre is köszönöm!

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Ágnes!

Nem tudom, jól értem-e, de a kérdés az, hogy ha EFO-s ként dolgozik a virágüzletben, az akadálya-e a KATÁS létnek. A válasz egyszerű, nem akadálya, sőt akár munkaviszonya is lehetne velük, ha a virágüzletnek nem számláz. Ez így nem gond. Ha számláz nekik is, és ott is dolgozik, akkor azt is nézik, hogy máshová számláz-e, saját eszközeivel dolgozik, stb. Annak viszont nem igazán van értelme, hogy ugyanannak a virágüzletnek számlázni is, ahol EFO-sként alkalmazzák. Az EFO-ra még pluszban fizet a foglalkoztató, igaz csak 1000 forintot. Ha már KATÁSként számlát ad nekik, akkor ezt a 2-3 napos munkát is leszámlázhatja, és az kikezdhetetlen. Összegezve, ha valahol EFO-sként dolgozom, és egyébként otthon KATÁS vagyok, nem gond.
Gubala Ferenc

3 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ