Vállalkozás indítás: köteles-e a jutalék alapú kifizetésnél?

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Az lenne a kérdésem, hogy kötelező-e vállalkozást indítani abban az esetben, ha egy olyan munkát végeznék, amely jutalékkifizetést ad? Ez úgy nézne ki, hogy különböző termékeket megterveznék, feltöltenék a cég honlapjára. A cég intézi a marketinget, a számlázást, postázást mindent. A fizetségem az eladott termékek árának %-os aránya, amelyet az eladott termékek után a cég kiutal nekem. Szóval nekem nem kell számlát kiállítanom a vevők felé. Ilyen esetben ez hogyan történik? Mit kell tudni erről? Vállalkozónak kell lennem hozzá?
Előre is köszönöm a válaszukat.

0 pont pont pont

5 válasz

Kedves Noémi!

Ez POD szolgáltatás lenne? Mert ha igen, akkor véleményem szerint kell a vállalkozás és a megkapott jutalékról számlát kell kiállítani a cég felé.

1 pont pont pont

Előző kollégáim már leírták. De van még egy lehetőség, hogy megbízási szerződést köt a céggel, akitől a jutalékot fogja kapni. Ekkor nem kell vállalkozás.

0 pont pont pont

Ezek zömében külföldi cégek szoktak lenni, szóval szerintem a megbízási szerződés nem működne ebben az esetben.

0 pont pont pont

Akkor marad a vállalkozás.

0 pont pont pont

Köszönöm a válaszokat.
A külföldi cég esetében miért nem működhet a megbízási szerződés?
Amennyiben kiváltom az egyéni vállalkozást, és leszámlázom a cég felé az összes kiutalást minden hónapban az nem számít bújtatott munkavégzésnek?

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ