Bejelentés

Két tanuló jönne hozzánk gyakorlatra, az egyik nappali tagozaton, a másik esti tagozaton tanul és suli mellett dolgoznak másik munkahelyen is. Hány órában jelenthetjük be hozzánk a másik munkahelyük mellett? Vagy teljesen jelentsék ki magukat a másik cégnél?

0 pont pont pont

6 válasz

Üdvözlöm!
Az első kérdés, hogy középiskolások, egyetemisták, vagy hol tanulnak, a foglalkoztatásnak ugyanis eltérőek a szabályai. Esti tagozaton egyidejűleg több jogviszonya is lehet, az biztos nem gond. A kérdés a nappali.

Gubala Ferenc

1 pont pont pont

OKJ-s tanfolyam mindkettő.
Esti tagozaton 6órában dolgozik, akkor hozzánk hány órában jelenthetjük be?
és nappali tagozaton ha 8ban vagy 4ben van bejelentve a másik helyen?

0 pont pont pont

Valaki tudna válaszolni? Köszönöm!

0 pont pont pont

Kedves Anita!

Függetlenül a tanulói jogviszony fennállásától, vannak alapvető kritériumok a foglalkoztatásra. Ide tartozik pl.: 16. életév betöltése (15 év, ha nyári munkáról van szó), adóazonosító megléte. Ezen felül a tanulót ugyanolyan jogviszonyok keretén belül lehet foglalkoztatni, mint bármilyen másik személyt. Vagyis munkaviszony, megbízási jogviszony, alkalmi munkavállaló, stb. A bejelentés időtartalmát pedig az határozza meg, hogy hány órát dolgozik. Vagyis Ha Önöknél napi átlag 4 órát dolgozik, akkor annyival kell bejelenteni, függetlenül attól, hogy máshova hogy van bejelentve.
Annak csak akkor lenne jelentősége, ha más munkáltatóval egyetemben közösen foglalkoztatnának valakit, de ez is független attól, hogy tanuló-e az illető, vagy sem. P..: Ha valahol máshol 6 órában van bejelentve, Önöknél szintén 6 órában, valamint nappali tagozatra jár, akkor alap esetben túllépné a pihenőidővel együtt a napi 24 órát. Azaz, vagy valahol a bejelentés nem megfelelően lett megállapítva, vagy van átfedés a többes munkaviszony időtartalmában (ilyen előfordulhat, ez nem kizáró ok), vagy lóg a suliból.
Ettől természetesen eltér, ha az oktatási intézménnyel kötött megállapodás alapján foglalkoztatná a tanulókat, de úgy láttam, hogy nem erről van szó.
Azt pedig nem feltétlenül látom jó megoldásnak, hogy a valós munkavégzés idejétől bármelyik irányba eltérés legyen.

0 pont pont pont

Tanulószerződésről lenne szó.

0 pont pont pont

Abban az esetben pedig az iskolával kell egyeztetni. Ráadásul tanulószerződésnél nem minden esetben kell bejelenteni a tanulót. Ez is az iskolával kötött megállapodástól függ.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ