Hogy indíthatok vállalkozást?

Külföldön élek (Ausztriában), jelenleg nincs munkám, a vírus miatt 3 hónapja megszűnt. Viszont nem is szeretnék visszamenni dolgozni, vállalkozó szeretnék lenni Magyarország felé. A fő lakhelyem is Magyarországon van, magyar bankkártyán lenne a jövedelmem és magyar állampolgárok lennének az ügyfeleim. Csak Ausztriában élnék. A vállalkozás pedig online lenne (Kata adózással).
Ezek alapján milyen lehetőségeim lennének a vállalkozás indításában? Milyen (extra) lépéseket kell megtennem vállalkozás indítása előtt?
Válaszukat előre is nagyon köszönöm!

0 pont pont pont

3 válasz

Üdvözlöm!
"Különleges" tennivaló nincs, webes ügysegéden létre kell hozni a vállalkozást, majd a TB-től kérni egy "A1" igazolást, amivel bizonyítja kinn, hogy rendezett TB-je van. Ezután lehet egy EU-TAJ kártyát igényelni, és élhet kint. Más kérdés, hogy a magyar jövedelmekből kint élni - végiggondolandó.
Gubala Ferenc

1 pont pont pont

Kedves Ferenc!
Köszönöm szépen a válaszát!
Erre az A1-es papírra akkor is szükségem van, ha én otthon, Magyarországon folyamatosan fizettem magam után a TB-t? Abban a 2,5 évben amíg kint voltam és kint is dolgoztam?
Párommal vagyok kint és neki van is itt kint munkája, úgyhogy ez nem okoz problémát.

0 pont pont pont

A "TB-t fizetni" katás vállalkozás esetén nem kell, a kata megfizetésével fizeti a TB-t.
Az A1 és az EU TAJ azért kell, ha elmegy orvoshoz, az EU terültén, akkor ne kérjenek pénzt az alapellátásért.

MÁS

Ha kint 2,5 évig biztosítottként dolgozott, akkor itthon nem kellett volna fizetni a TB-t.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ